• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Didim`de Kutlu Doğum Programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul`un verdiği konferansa Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Didim İlçe Müftüsü Mikail Polat, “Farlılıklarımız birer zenginliktir, üstünlük değildir. Bütün insanlık, birbiriyle dayanışma içinde olmalı. Dinimize göre üstünlük takvadadır. Toprağın altında kökler birbirine nasıl kenetleniyorsa aynı şekilde toprağın üstünde ağaçlar sellere ve fırtınalara karşı nasıl kenetleniyorsa insanlar da birbirleriyle kenetlenmelidir.” dedi. İl Müftüsü Kocaoğul ise, “Diyanet İşleri Başkanlığı, Kutlu Doğum Haftası`nda bu sene kardeşlik ahlâkı üzerinde duruyor. Kazanılan her dost, insanın Cennet`te derecesinin yükselmesine vesile oluyor. Peygamberimiz (SAV), `Başınızda Habeşli bir köle dahi olsa itaat ediniz. İnsanlar arasında üstünlük, ancak takvadadır.` buyuruyor. Dünya üzerinde yaşayan bütün insanlar, birbirleriyle kardeştir. Didim, turizm kenti olması hasebiyle burada Allah`a, Peygamber`e ve Kitap`a inanan insanlar, sizin din kardeşiniz. Müslüman olmayıp da başka bir dine mensup olanlar da soy kardeşinizdir. Onun için onları rencide edecek, kıracak davranışlardan kaçınmalısınız. Ola ki içlerinden biri İslamiyet`i seçer.“ şeklinde konuştu.

Konferanstan sonra Kaymakam Emiroğlu, Müftü Kocaoğul`a çiçek takdim etti. Tasavvuf müziği konseri de verilen programın çıkışında gül ve lokma dağıtıldı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri