• DOLAR 32.511
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2490.85
  • ...
Muhammedi Sevda Köyleri Aydınlatıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Her geçen gün katlanan ve ulaştığı her yeri aydınlatan Muhammedi Sevda bu defa Van`a bağlı Kıratlı köyünü aydınlattı. Bir araya gelen ve Kutlu Doğum için etkinlik hazırlığında bulunan Peygamber Sevdalısı Kıratlı köylüleri, etkinliği günler öncesinden köy halkına duyurmak için hazırlıklara başladılar.
 
Van`da ilk defa bir köyde bu etkinliği yapacak olmanın tatlı heyecanını yaşayan organizatörler, etkinliğin yapıldığı köy camisinde yaşanan yoğunluktan da oldukça memnun kaldılar.
 
Kuran`ı Kerim okunmasıyla başlayan etkinlikte Kürtçe Mevlid-i Şerifi Köyün imamı Molla Ahmet Tanrıkulu ve Fethullah Temur okudu. Minik Kardeşler ilahi gurubunu seslendirdiği ilahilerin ardından şiir okuyan Abdullah Temur, programa yoğun bir şekilde iştirak eden erkek ve bayan katılımcıların duygulu anlar yaşamasına vesile oldu.
 
Köy halkının kendi imkanlarıyla hazırlamış olduğu ikramların dağıtıldığı etkinlik iki saatten fazla sürerken, Peygamber sevdalısı Kıratlı Köyü halkı bu etkinliklerin her sene yapılması isteklerini dile getirdiler. (Mahmut Aytekin-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir