• DOLAR 32.235
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2453.49
  • ...
Hamas'tan son dakika açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ammar Kızılçınar

Hamas'tan yapılan açıklamada işgal ordusunun, Refah'a saldırması ve hareketin arabulucuların önerisini onayladığını açıklamasının hemen ardından sınır kapısını işgal etmesinin, "işgalin bir anlaşmaya varmaktan kaçındığını teyit ettiği" belirtildi.

Hamas, arabulucuların çabalarına sorumlu ve olumlu bir şekilde yaklaştığını yineledi ve arabulucuların son önerisini "büyük halkımıza sadakatle" kabul etti.

Hamas, kalıcı bir ateşkes, işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nin tamamından kapsamlı bir şekilde çekilmesi, yerinden edilenlerin serbest bırakılması ve siyonist tutukluların serbest bırakılması karşılığında işgal hapishanelerindeki tüm tutukluların çektiği acıları sona erdiren ciddi ve gerçek bir anlaşma yoluyla esir değişimine erişim sağlayan bir anlaşmaya varılmasını kolaylaştırmak için gerekli esnekliği gösterdiğine dikkat çekti.

Netanyahu ve aşırılık yanlısı hükümetinin müzakereleri Refah'a saldırmak, sınır kapısını işgal etmek ve imha savaşını sürdürmek için bir örtü olarak kullandığını ve bir anlaşmayı engellemenin tüm sorumluluğunu üstlendiklerini vurguladı.

Hamas, Netanyahu'nun tavrı ve arabulucu kartını reddetmesi, Refah'a saldırı ve sınır kapısının işgali ışığında, hareketin liderliğinin "müzakere stratejimizi yeniden gözden geçirmek için" Filistin direniş gruplarının liderleriyle istişarelerde bulunacağını söyledi.

Hamas yaptığı açıklamada; El Kassam Tugaylarını, Kudüs Tugaylarını, Filistin direniş gruplarının kahramanlarını ve "düşman ordusuna ve onun kararlı bölgemizin tüm eksenlerine yaptığı saldırılara ve bugün Refah'ta çok sayıda düşman askerini öldüren ve yaralayan kahramanca operasyonlarına karşı koyarak en harika kahramanlık destanlarını yazan" kahramanları selamladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir