• DOLAR 32.511
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2432.432
  • ...
Bitlis'te sabah namazıyla diriliş programında camiler dolup taştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bitlis'te sabah namazı programı düzenlendi. Tarihi Ulu Cami'nin minaresinde yankılanan ezan nidasıyla halk camiye akın etti.

Çetin kış şartları ve dondurucu soğuğa rağmen yüzlerce Bitlisli, çocuğuyla birlikte Ulu Cami'de saf namaz için saf tuttu.

 

Namaz öncesi cami imam hatipleri tarafından Yasin-i Şerif okundu, salavatlar getirildi. Müezzinin kametiyle birlikte namaz için saf tutuldu. Kılınan sabah namazının ardından tesbihat yapıldı, eller semaya açılarak dualar edildi.

Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani; namaz, kardeşlik ve çocuk eğitimi üzerine cami cemaatine açıklamalarda bulundu.

Çocuklarıyla birlikte camiye gelen vatandaşlara seslenen Geylani, camilerin ihya edilmesi, dünya ve ahiret saadeti için ailelere büyük sorumluluk düştüğünü hatırlattı.

Programa ilişkin de açıklamalarda bulunan Geylani, kent merkezinde bulunan camilerde sabah namazı buluşmalarını yaptıklarını hatırlatarak, namaz buluşmalarına katılım sağlanması için halka çağrıda bulundu.

Camilerimize sahip çıkmalıyız

Geylani, "Bugün Bitlis Ulu Camii'nde sabah namazında buluştuk. Cenab-ı Hakka ne kadar şükretsek azdır. Bitlis tarihi bir yer, tarihi bir mekandır. Bitlis'te sahabeler, evliyalar yatıyor. Yerin altı evliyalarla doludur. Diyarbakır fethiyle birlikte Hazreti Ömer döneminde fethedildi. İdris-i Bitlis-i, Şemsi-i Bitlis-i, Muştakbaba, Şeyh Fetullah Varkanis-i, Şeyh Abdurrahman-ı Taği, Bediüzzaman hazretleri gibi büyük zatların yetiştiği mekandır Bitlis. Bugün namaz kıldığımız cami, 870 yılık camidir. Maneviyatı çok yüksektir. Ecdadımız bu mekanları bizlere emanet bırakmış. Bu mübarek mekanlara sahip çıkmamız lazım." dedi.

Sabah namazı buluşmaları devam edecek

Sabah namazı buluşmalarının devam edeceğini belirten Geylani, "İnşallah bu mekanlarda sabah namazı buluşmaları devam edecek. Bugün ilimizin bütün camilerinde sabah namazı buluşmaları vardı. Çocuklarımıza İslam'ın güzellikleri, İslam Peygamberinin Asr-ı Saadet'inin güzelliklerini anlatmaya çalışacağız." ifadesini kullandı.

İnsanların birbirine faydalı olmasının yolu camilerden geçiyor

Ailelere büyük sorumluluklar düştüğünün altını çizen Geylani, şunları söyledi:

Ailelerin en büyük vazifesi, ecdadımızın bizlere emanet ettiği bu mübarek mekanları tanıtmak, çocuklarımıza bu mekanları göstermek, bu mübarek mekanların bir emanet olduğunu, gelecek nesille de bu emaneti en güzel şekilde devretmektir. Bugünün küçüğü yarının büyüğüdür. Çocuklar 7 yaşında neyse, 70'inde de odur. Çocuklarımız 7 yaşına geldiğinde onlara namaz kılmayı öğretmeliyiz. Bu camilerimizde çocuklarımız ezanı duyacak, namaz kılmayı öğrenecek, İslam'ın güzelliklerini öğrenecek. Dışarıya çıktığında da İslam'ın bu güzellikleriyle yaşadığı zaman hem kendine hem ailesine hem ülkesine hem milletine hem de alemi İslam'a faydalı bir nesil olacak. Camilerimizin hedefi ve gayesi budur. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesselem), 'İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.' buyuruyor. İnsanların birbirine faydalı olmasının yolu camilerden geçiyor.

Sabah namazı buluşma programına Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Cengiz Karakaya, STK temsilcileri, İTTİHADUL ULEMA'dan bir heyetin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Programı, yapılan duanın ardından verilen ikram ile sona erdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir