• DOLAR 32.44
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.494
  • ...
"Peygamberi anlayanlar topluma değer katıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl ülke genelinde düzenlen Siyer Yarışması, bu yıl 13 Şubat 2022 tarihinde düzenlenecek. Yarışmanın başvuru işlemleri 31 Ocak 2022 tarihine kadar devam edecek.

"O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenen Siyer Yarışması'nın bu yıl 11'incisi düzenlenecek.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Marmara Koordinatörü Ercan Vergili, "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenecek Siyer Yarışması'na büyük bir teveccühün olduğunu ve başvuruların da devam ettiğini ifade etti.

"Siyer yarışmamız gereken teveccühü görüyor"

Siyer sınavını Peygamber'in hayatını, sünnet-i seniyesini topluma tanıtmak ve benimsetmek amacıyla yaptıklarını belirten Vergili, "Bu amaçla yıllardır Siyer Yarışması düzenlemeye çalışıyoruz. Elhamdülillah halkımızın da teveccühü var. Peygamberi anlayanlar topluma değer katıyorlar. Siyer yarışmamız gereken teveccühü görüyor. Şu anda Türkiye geneline baktığımızda 130 bin civarında kaydımız var, Marmara bölgesinde 21 binin üzerinde kayıt var. Elbette ki bu kayıtların daha iyi olacağını umuyoruz. Bilindiği üzere geçen sene salgın daha yeniydi. Yarışmamızı online olarak düzenledik. Bu sene rağbeti daha iyi olarak görüyoruz çünkü geçen sene salgın münasebetiyle tereddüt vardı ama bu sene daha iyi durumdadır. " dedi.

"Yarıyıl tatili bir fırsattır"

Ercan Vergili

15 günlük yarıyıl tatilinin yaklaştığını hatırlatan Vergili şu ifadeleri kullandı, "Bu süre kitabı okuyabilme açısından bir fırsattır. Aileler Peygamber Efendimizi (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ailece de işleyebilirler. Peygamber Efendimizi (Sallallahu Aleyhi Vesellem) anlamak mühimdir. Allah, Peygamberimiz ile ilgili; 'Allah'ı ve ahiret gününü umanlar için Peygamberde, nice güzel örnekler vardır.' diyor. Peygamber numune-i imtisaldir, yegâne örnektir. Allah O'nu alemlere rahmet olarak göndermiştir. Dolayısıyla yarışmamız açısından son dönemece girdiğimiz bu günlerde aileler; tatili fırsat bilerek çocukları üzerinde dururlarsa, kendileri de çalışırlarsa yarıyıl tatili bir fırsattır. Gençler belki sınavlara hazırlanıyorlar, kitabı belki iyice tetkik edememişlerdir ama tatil bir fırsattır.""Yarışmamız, kaybedeni olmayan bir yarışmadır."

Yarışmada başarılı olan yarışmacılara muhtelif hediyeler verileceğini belirten Vergili, "Çocuklardan tutun büyük yaştaki katılımcılara kadar teşvik amaçlı hediyelerimiz var. Bilindiği üzere bütün yarışmalarda kazananlar ödüllere kavuşuyorlar, ödüllendiriliyorlar çünkü hak ediyorlar. Ödüllerimizde; bilgisayar, drone, tablet, kol saati gibi hediyelerimiz var. Katılımcılar bu anlamda da memnun kalacaklardır. Bunu teşvik amacıyla yapıyoruz yoksa Peygamber hayatını okumak başlı başına bir ödüldür, böyle görüyoruz. Yarışmamız, kaybedeni olmayan bir yarışmadır. Neticede siz Peygamberin hayatını okuyorsunuz. Peygamberin hayatını okumak ibadettir, sevaptır, hayırdır, kazançtır çünkü Peygamber'den bahsetmek Allah'ı sevindiren hasletlerden birisidir. Dolayısıyla yarışmamızın kaybedeni yoktur. Katılımcılarımız ödül kazanmasa da neticede O'nu okuyarak bir kazanç elde etmişlerdir. Bunu böyle bilmek lazım. Katılımcılar ve bir şekilde Müslümanım diyen bizlerin bir şekilde Peygamber'in hayatıyla meşgul olması lazım." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir