• DOLAR 32.373
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2325.667
  • ...
Diyarbakır İHL`de Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır Yenişehir Farabi Anadolu İmam Hatip Lisesi, okul bahçesinde okul yönetimi, öğrenciler ve öğrenci velilerinin katılımıyla kutlu doğum etkinliği düzenledi. Öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlik Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Her Şeyin En Güzelini O`ndan Öğrendik
Etkinlikte açılış konuşmasını yapan okul Müdürü Turan Öz, "Bizler iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, insana saygının en yücesini kısaca her şeyin en iyisini ve en güzelini o rahmet Peygamberinin (sav) tebliği, tavsiyesi ve uygulamalarından öğrendik. Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi, dünya ve ahiret dengesini bizlere hep `O` gösterdi. Doğan çocuğumuza Ahmet, Muhammed, Mustafa ismini O`na sevgimizin bir nişanesi olarak verdik." ifadelerini kullandı.
 
Peygamber Sevdası Salonlara Sığmıyor
Etkinlikte selamlama konuşmasını yapan Okul Aile Birliği Başkanı İbrahim Gökdemir, " 2000 yıllarında Danimarkalı bir gafil Peygamberimiz`e (sav) hakaret etmişti. O hakarete karşı Diyarbakır İstasyon Meydanında yüz binlere varan Peygamber sevdalısı Peygambere olan sevgisini ve bağlılığını haykırmışlardı. O günden bu yana Peygamber sevgisi ve muhabbeti artık evlere ve salonlara sığmaz oldu. Şuan da dünyanın her yerinde meydanlarda Peygamber sevgisi büyük bir coşkuyla anlatılmaktadır." dedi.
 
Konuşmanın ardından okul öğrencilerinden Metin Bağış`ın okuduğu Kürtçe Mevlid-i Şerif katılımcıların beğenisini topladı.
Programda birbirinden güzel ilahiler seslendiren okulun erkek ilahi grubu, etkinliğe renk katarken okulda yapılan şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerin `Efendimiz`e (sav) ithaf edilen şiirleri` okumaları duygulu anlar yaşattı.
Etkinlik, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere verilen hediyelerle sona erdi. (Emrullah Araz-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir