• DOLAR 32.224
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2459.323
  • ...
Adana `Şahadet Gecesi`nde Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Yüreğir İlçesinde faaliyet gösteren Anadolu İlim Kültür Derneği (Anadolu-Der), Şahadet ayı olarak kabul gören Şubat ayı münasebetiyle "Şahadet Gecesi" etkinliği düzenledi. 19 Mayıs Mahallesi Çukurova Caddesi üzerindeki dernek binasında gerçekleşen etkinliğe, dernek üye ve müdavimlerinin yanısıra birçok konuk katıldı.

 

Kur`an tilaveti ile başlayan gecede; dernek başkan yardımcısı Hüseyin Ayaydın, şahadetin önemi hakkında bir konuşma yaptı. Şehid düşen İslam önderlerinin hayatlarından kesitler sunan Ayaydın, yakın tarihimizde şehid düşen Hasan El-Benna, İskilifli Atıf Hoca, Molla Gıyaseddin, Molla Zeki gibi bir çok şehidi de kısa kısa yad etti.

 

Ayaydın`ın konuşmasının ardından konuşan dernek yetkililerinden Hikmet Tanış; Şehadet`in mertebeleri hakkında bir konuşma yaptı. Tanış konuşmasında İslam tarihindeki şehid sahabelerin hayatlarından bahsetti.

 

Yapılan sohbetin ardından program, Anadolu Der ilahi grubunun seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti. Etkinliğin son bölümünde ise katılımcılara şehadetle alakalı 5 soru yöneltilip bunları doğru cevaplayan kişilere kitap hediye edildi.
 
Ayhan Kaya-İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/34104.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/34105.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/34106.jpg

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir