• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Rabbimizin Bizden İstediği Bir Eğitimle Eğitmek Gerek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Türkiye çapında yaptıkları hizmetlerin gösterildiği bir sinevizyon gösterimi ile başlayan program daha sonra Fatih medreseleri Bitlis hocalarından Bilal Hocanın Kuran tilavetiyle başladı. Van`da deprem sonrasına gelen ve yaptıkları ikinci program olması hasebiyle katılımın düşük olmasının kendilerini ümitsizliğe sevk etmeyeceğini belirten Fatih Medreseleri Van Temsilcisi Ahmet Özcan kısa bir konuşma yaptı.
 
Müslümanlar Bir Vücut Gibidir
Programın sunum konuşmasını yapmak için mikrofona gelen Selim Hoca fatih medreselerinin hazırlamış olduğu örnek genç konferanslarının devamı olarak Van`da yapılan programa katılmaktan ve böyle bir vesileyle deprem felaketi yaşamış olan Van`a gelmekten memnun olduklarını belirterek, "Resulullah (as)`ın da buyurduğu gibi Müslümanlar bir vücut gibidir. Nasıl ki vücudun bir yerine bir diken battığında hâsıl olan elemi bütün vücut hissediyorsa, bizlerde Müslümanlar olarak 1700 km ötede burada kardeşlerimizin yaşadığı elem ve ızdırabı hissettik, yaşadık. Rabbim bir daha böyle bir imtihanla bizleri imtihan etmesin."temennisinde bulundu.
 
Rabbimizin Bizden İstediği Bir Eğitimle Eğitmek Gerek
Rabbimizin üzerimizdeki nimetini saymaya kalkarsak sayamayız diyen Selim Hoca, "Rabbimiz, kulları olarak bizden şunu istiyor ve şöyle ferman ediyor. `Kullarım, sizleri dünyaya gönderdim. Yoksa siz başıboş bırakıldığınızı mı zan ediyorsunuz?` Hayır, biz başıboş bırakılmadık. Peki, nedir Allah`ın bizden istediği. Örnek insan, örnek genç, örnek anne baba, örnek hoca olmak. Evet, siz bu örnekliğinizi artırarak huzuruma öyle gelin. İşte örnek gençlerde böyle bir toplumda yetişir. Peki, örnek nesil nasıl yetişir. Onu da bize Rabbimiz belirtiyor. Rabbimiz Ayet-i Kerime`de `hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?` Gördüğünüz gibi Rabbimiz dahi bilenle bilmeyeni bir tutmuyor. Demek ki işin temelinde bilmek vardır, ilim vardır. Neslimizi, Rabbimizin bizden istediği bir eğitimle eğitmek gerek. Resulullah`ın güzel hayatını yaşayarak örnek nesil yetişir. Yoksa o örnek nesiller öyle durup dururken kendiliğinden yetişmez." dedi.
 
Kork Allahtan Korkmayandan
İstanbul da yaşanmış bir olayı örnek veren Selim Hoca, "hoca efendinin biri nikâh kıymak için gittiği evde damattan Kelime-i Şahadet getirmesini ister. Damat da Kelime-i Şahadet`i bir eşya zan ederek evin içinde Kelime-i Şahadet`i aramaya başlar. Bu meseleye hepimiz güleriz değil mi? Ama biz Müslümanlar için ağlanacak bir durumdur bu. Böyle anne-babaların yetiştireceği evlat ne kadar örnek bir evlat olabilir ki? Bu ailenin yetiştireceği nesilden insanlara bir fayda olur mu? Bu nesillerin Annesine bir faydası olmaz. Babasına, kardeşine kısacası kimseye bir faydası olmaz. Dolayısıyla bu insanlardan zararda olur ki büyüklerimiz boşuna dememişlerdir. "kork Allahtan korkmayandan" diyerek Müslümanların Emril bin Maruf ve Nehyi anil Münkere (iyiliği emir - kötülükten men) fazlasıyla ehemmiyet göstermeleri gerektiğine işaret etti.
Van Fatih medreselerinde okuyan öğrencilerin dile getirdikleri Fıkhi meseleler ve okudukları Kürtçe mevlit sonrası fatih medreselerinde yetişmiş gençlerden Eyüp Turan İslam tarihinde yetişmiş örnek nesil timsali olarak Mus`ab bin Umeyr`in hayatını anlattı.
 
Gençlik Bir Toplumun Temel Dinamiğidir
Programa katılan Van Müftüsü Nimetullah Arvas ise davet üzerine yaptığı konuşmada Van da meydana gelen depremden dolayı çok acı şeyler müşahede edildiğine ve birçok şeylerden ders çıkarılması gerektiğine değinerek, "zaman zaman yaşanan sahneler karşısında oturup ağladık. Deprem sonrası Müslüman kardeşlerimizin Van`a yönelen teveccühüne şahit olduk. Tabi bu iman kardeşliğinden dolayı meydana gelen bir güzellikti." Diyerek depremde Van`ı yalnız bırakmayarak yardımlarını esirgemeyen tüm Müslümanlara teşekkür etti. Daha sonra konuşmasına devam eden Arvas, "Malumunuz, gündemimiz gençlik. Ve gençlik bir toplumun temel dinamiğidir. Gençliğini iyi yetiştirememiş bir toplumun tarih sahnesinden silindiğine ve bundan sonrada silineceğine tarih şahitlik etmiştir. Ancak ellerinde Kuran-ı Kerim, yaşantılarında Resulullah`ın Sünneti Seniyye`si ve Selefi Salihin`in gösterdiği güzel yolu takip eden bir gençlik, örneklik ve önderli yapacak bir nesil olacağını peygamberimiz vaat etmiştir." dedi.
 
Hiçbir Gölgenin Olmadığı Günde...
Kuran-ı Kerim`den misaller vererek Allah`ın örnek olan gençler hakkında verdiği misalleri anlatan Arvas, Hak - Batıl mücadelesinde Hak cephesinin gençlerin sırtında yükseldiğini belirtti. Arvas, "Hz. İbrahim yaşantısıyla genç, dinamik bir iman gençliğinin muhakemesiyle küfür cephesini nasıl aciz bıraktığını gösteriyor. Bu imanlı ve şuurlu gençlerin örnekleri İslam tarihinde oldukça fazladır. Alın size Ashab-ı Kehf. Ya da Usame bin Zeyd. İslam ordusunun başına geçtiğinde daha 16 yaşındaydı Zeyd. Tüm bunlar İslami bir edep ve eğitimle yetiştirilen gençlerin nasılda değer kazandığını bize apaçık göstermiyor mu? Bu işin bir de Allah tarafında verilen mükâfatı da var ki. O da hiçbir gölgenin olmadığı günde Allah`ın arşının gölgesinde bulunacak olan 7 sınıftan birinin de Allahın ibadetinde yetişen yani hayatını Allaha ibadetle geçiren gençtir" diyerek imanlı gençliğin değerine değindi.
 
Gençlerimizin boş oyalanmalardan vazgeçmesi gerektiğine değinen Arvas, Arif Nihat Asya`nın `Fatihin İstanbul`u fethettiği yaştasın` dizelerini hatırlatarak " genç kızlarımıza da seslenmek istiyorum. Sizler de Fatihleri doğuracak yaştasınız. Siz çocuklarınızı fatihler olarak yetiştireceksiniz ki onlarda fatihler olabilsin, Kuran`a hadim bir nesil olabilsin" dedi.
Merhum Mehmet Akif`ten bir dizeyle konuşmasını bitiren Arvas, "Bu dizeler Anne Babalara nasihat babında olsun. ` merhametin yok diyelim nefsine. Merhamet etmez misin nesline?" dedi.
(Fikret Özkan - İLKHA)

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/34092.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/34095.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/34094.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/34093.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/34097.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir