• DOLAR 32.228
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2411.788
  • ...
Evimizi Nasıl Cennette Çevirebiliriz?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK-Eğitimci-Yazar ve Kişisel Gelişim Uzmanı Alişan Kapaklıkaya, Silopi ilçesinde düzenlediği seminerin sonuncu olan `Aile İçi İletişim ve Evimizi Nasıl Cennete Çevirebiliriz` konulu seminerini Koç İlköğretim Okulu Konferans salonunda tamamladı. Düzenlenen seminere Silopi İlçe Emniyet Müdürü Murat Esentürk, Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Uysal, Silopi İlçe Tarım Müdürü Mustafa Osmanoğlu, Halk Eğitim Müdürü Enver Özkan, FEM Dershanesi Müdürü Yılmaz Batur, Okul Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve FEM Dershanesi`nin ortaklaşa düzenlediği programda konuşan Kapaklıkaya, ailelerin çocuklarına sahip çıkması ve ilgilenmesi gerektiğini söyledi. Kapaklıkaya, "Çocuklara gereken önemi vermeliyiz. `Nasıl ki ağaç yaş iken bükülür` demişse atalarımız çocukta küçükken aldığı, öğrendiği bilgilerle büyür. İyi güzel şeylerle yetişirse topluma ailesine ve milletine faydalı bir insan olarak hayattaki yerini alır. Fakat küçük yaşta yanlış sakıncalı şeyler öğretilir ve öyle büyürse başta kendisine, ailesine ve topluma zararlı bir insan olarak yetişir. Hiçbir aile de evladının bu şekilde yetişmesini istemez." dedi.

 

Sinevizyon eşliğinde sunum yapan Eğitimci yazar Kapaklıkaya konu anlatımı sırasında kendi hayatından da kesitler verdi. Salonu zaman zaman kahkahaya boğan Kapaklıkaya, bazı örnekler vererek salondakileri düşündürmeyi ihmal etmedi.

 

Seminerini tamamlayan Alişan Kapaklıkaya salondaki davetliler tarafından ayakta alkışlandı. Programın sonunda sahneye çıkan Fem Dershanesi Müdürü Yılmaz Batur, "3 günde 12 program yaptık. Hepsinden büyük keyif aldım. Tüm arkadaşlarımız adına teşekkür ediyorum." diye yaptığı kısa konuşmasının ardından Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya`ya plaket takdim etti. Daha sonra sahneye çıkan Silopi ilçe Milli Eğitim Müdürü Sait Uysal, "Şahsım ve kurumum adına şükranlarımı sunarım. Silopi`de böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapan Fem dershanesi değerli öğretmenlerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum." dedi. Silopi İlçe Emniyet Müdürü Murat Esentürk ise "Çocukların gelecek ile alakalı umutları ve mutlulukları olsun diye uğraşan değerli davası olan değerli öğretmenlerin bulunduğu bir kurum. Onlara da bu hizmetlerinden dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Siz Silopililerde çocuklarınıza sadece şunu söylerseniz yeterli, gelecekte çocukların umutları ve hayalleri, mutlulukları olsun…" ifadelerini kullandı.

 

Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya program bittiğinde salon girişinde kurulan stantta kitaplarını imzaladı.
 
Emcet Yalçın-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir