• DOLAR 32.269
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2466.531
  • ...
Batman`da Kur`an Ziyafeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Videoyu İzlemek için tıklayınız

BATMAN - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Peygamber Efendimizin Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlediği etkinlikte ilk defa bir anda üç tane Dünya birincisi hafız Batman`da Kur`an-ı Kerim ziyafeti verdi. Anadolu Gençlik Derneği Batman Şubesince Peygamber Efendimizin Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Atatürk Kapalı Spor Salonunda bir program düzenlendi.

Programda Güney Afrika Asıllı Dünya Birincisi Hafız Abdurrahman Sadien, İran asıllı Dünya birincisi Hafız Ahmed Ebul Kasımi, Mısır asıllı Hafız Memduh Cude Saad ve Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı İlyas Tongüç`te konuşmacı olarak katıldı. Türbinler, salon ve dışarısı hınca hınç doldu. Programa gençlerin büyük ilgi gösterdiği görüldü.

Peygamber Sevdalıları Platformu yetkilileri, SP ve AKP yöneticilerinin de katıldığı etkinlik saat:20.00`de başladı. Açılış ve selamlama konuşmasını AGD Batman Şube Başkanı Mehmet Engin yaptı. Peygamber Efendimizin ahlakının Kur`an olduğunu ve Peygamberin her şeyiyle bize örnek olduğunu, Kur`an ve sünnetin bizim için rehber olduğunu vurguladığı konuşmanın sonunda Erbakan Hoca için Fatiha okunması istedi.

Yegane Üstünlük İman Yolunda Çalışmaktır
AGD`nin tanıtım sinevizyon gösterimi yapıldıktan sonra söz alan AGD Genel Başkanı katılımcılara teşekkür etti. İman diyarı Batman`a böyle bir günde gelmekten mutlu olduğunu söyledi. AGD`nin 3 Nisan`da başladığı "Asrı Saadet Geceleri`nin" 150 şehirde yapacaklarını kaydetti. Dava için çalışmalarını Hz. Hacer`in İsmail`e su aramak için çırpınışı ve say etmesine benzeten Tongüç, "AGD olarak gençlerin kötülüğe bulaşmaması için çalışıyoruz. İnsanların doğuştan aynı olduklarını yegane üstünlüğün iman ve iman yolunda çalışmaktır."dedi. Hesaba hazırlanmanın lazım geldiğini ve bu yolda çalıştıklarını belirterek, hakkı üstün tutan bir anlayışta olduklarını kaydetti.

 

Durumlarının Hz. İbrahim`in ateşini söndürmek isteyen karınca meselesi olduğunu ve o karınca gibi haktan yana zulmün karşısında taraflarının belli olduğunu dile getiren Tongüç, AGD olarak hakkı üstün tutan bir kuruluş olduklarını söyledi. Peygamberin ifsad olmuş insanlığa rahmet olarak geldiğini ve ölmüş toprağı dirilten rahmet yağmuruna benzeterek, "Bu rahmet kıyamete dek devam edecektir." dedi.

Hz. Peygamberin küçüklüğünden beri çalıştığı ve kimseye muhtaç olmaması, eminlik sıfatı, Hılful Fudul` üye olup zulme karşı çıkması ve merhamet Peygamberi özelliklerini anlatan Tongüç, "Bugün Irak`ta, Afganistan`da, Filistin`de yaşanan zulümlere Peygamberimiz karşı çıkardı. Dünyada barış isteniyorsa veda hutbesi esas alınsın bir damla kan akmaz, hiç savaş olmaz." dedi.

Batının medeniyet ve demokrasinin sahte olduğunu ve Erbakan hocanın kurduğu D-8`in harekete geçmesi gerektiğini söyleyerek, İslam tarihinden insanlık manzaraları ile batının yaptığı katliamları vurgulayan Tongüç, yeniden İslam Medeniyeti adalet ve iman üzerine kurulması gerektiğini ifade etti.

Hafızlar Mest Etti
Okunan ilahi ve ezgiler ile konuşmalardan sonra herkesin merakla beklediği Dünya birincileri hafızlar sırayla Kur`an okumaya başladılar. Önce İran asıllı Dünya birincisi Hafız Ahmed Ebul Kasımi, sonra Mısır asıllı Hafız Memduh Cude Saad ve Güney Afrika Asıllı Dünya Birincisi Hafız Abdurrahman Sadien Kur`an tilavetleriyle dinleyenleri mest ettiler. Son olarak İranlı ve G.Afrika`lı hafızın birlikte okudukları "El esmaul husna" dinlemeye ve görülmeye değerdi.

Programa katılan çok kişinin cep telefonu ve fotoğraf makineleriyle hafızların Kuran okumalarını kayda alması dikkat çekti.

 

Son olarak Gençlik FM`in kutlu doğum nedeniyle düzenlediği "En güzel hutbe" ve " En Sevgiliye" adlı şiir yarışmasında dereye girenlerin isimleri açıklandı.

Veysi Demir, Muhyeddin Beyca, M. Sait Çelik-İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir