• DOLAR 32.574
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2457.695
  • ...
Adana Böyle Kutlu Doğum Görmemeşti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Hz Muhammed`in Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle tüm yurtta birçok etkinlik düzenlenmeye devam ederken aralarında; Mustazaf Der, Adana Umut Der, Mekteb Der, Şura Der, Anadolu Der, Akid Der, İhya Der ve Ceyhan İlim Der gibi sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu Adana Peygamber Sevdalıları Platformu "Kutlu Doğum Etkinliği" düzenledi.

Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosunda akşam namazına müteakip 20.00`da başlayan programa yaklaşık 20 bin kişi katılırken etkinliğe bayanların yoğun katılımı dikkat çekti. Program, Necmeddin hoca tarafından okunan Kur`an tilaveti ile başladı. Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Peygamber Sevdalıları Platformu adına selamlama konuşması yapan Anadolu Der Başkanı Yılmaz Geçer; "Nisan ayı denince artık akla Resulullah ve kutlu doğumu geliyor. Platform olarak; O`nun insanlara örnek olduğunu göstermek. Mesajını insanlara taşımak amaçlarımız arasındadır. Peygamber sevdası; insanlığı kurtaran, kutlu bir sevdadır. Müminleri birbirine yakınlaşmaya, birbirini sevmeye sevk eder. Allah`ın azabından kurtaran ebedi saadet getiren bir sevdadır. Bu mekânda olduğu gibi on binleri mevlit etkinliğinde bir araya getirir."dedi.

Konuşma aralarında sahneye çıkan Grup Özlem sanatçılarından Özcan ve Mustafa ile Adana Peygamber Sevdalıları Çocuk İlahi Grubu, okuduğu ilahi ve marşlarla geceye renk kattı.

Programa konuşmacı olarak katılan Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş hoca, katılımcılar tarafından ilgiyle dinlenen bir konuşma yaptı.

Muhammedi Sevda Gönüllerimizi Aştı

Hz Muhammed`in(sav) sevgisinin asırları aştığını söyleyen Göktaş,"Muhammedi sevda gönüllerimizi aştı. Bu sevda evlerimiz, sokaklarımız, caddelerimiz, ülkemiz ve tüm âlemde yeniden yeşerecek. Bunun başladığına inanıyorum. Allah Meryem Suresinde; "İman eden ve salih amel işleyenler için Rahman bir sevgi kılacaktır." buyuruyor. Unutmayın ki siz eğer iman edip salih amel işlerseniz muhakkak Müslümanlar sizi sevecektir. Sadece Müslümanlar değil size düşman olanlar da sizi sevmeye mecbur kalacaktır."dedi.

Muhammedi Sevda Firavunların Uykusunu Kaçırıyor

Allah Rasülü Hz. Muhammed`in (SAV) son peygamber olduğuna vurgu yapan Göktaş Hoca; "Allah resulünün son peygamber olmasının bir sebebi de siz ümmetisiniz. Sizler tüm insanlara örnek olacak, vasat ve şahit bir ümmetsiniz. İnsanlara sorulacak, siz Muhammed ümmetini görmediniz mi? Niye onlara tabi olmadınız? Niye onların yaşadığı gibi yaşamadınız? Siz 6 milyar insanın var olduğu dünyada şahitlersiniz. Bundan dolayı dar mekânlardan, dışarılara meydanlara çıktık. Artık kimse bizleri sadece camilere sıkıştıramayacak. Sadece camileri değil bu ülkenin her alanını Muhammedi sevdaya katacağız. Bu sevda okyanusların ortasından, dibinden fışkırdı. Tusanami gibi sahilleri vurdu. Bu saman alevi gibi bir şey değil. Çok uğraştılar bu sevdayla, aman ha Adana`dan öteye gitmesin dediler. Ama öyle bir fışkırdı ki Tusunami gibi okyanusun ortasından kıyılara vurdu, sildi süpürdü. Ege kıyılarına, Marmara`ya, Akdeniz`e vardı. Allah nurunu tamamlayacaktır. Sizin bu sevdanız firavunların uykularını kaçırıyor."dedi.

Konuşmasını, peygamber efendimiz ve ashabından muhabbet sahneleri ile süsleyen Göktaş hocanın sözleri sık sık tekbirlerle kesildi, seyirciler tarafından heyecanla dinlendi.

Gecede Peygamber sevdalıların Adana`da çektiği salavat sayısının 500 milyona yaklaştığı belirtildi. Etkinlik, Abdulvahap Kaplan hocanın yaptığı ve meydandakilerin âmin sedası ile iştirak ettiği dua ile son buldu. Saat 23.00`da biten program, son anına kadar katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Ayrıca İnternet üzerinden yayın yapan Çağrı TV ile Diyarbakır Çağrı FM ve Adana Vuslat FM, etkinliği canlı olarak yayınladı.

Ayhan Kaya - İLKHA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir