• DOLAR 32.471
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2435.964
  • ...
Diyarbakır`da Müftülüğün Etkinliğine Yüksek Katılım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır il müftülüğü tarafından Kutlu doğum ayına özel Kur`an ziyafeti organize edildi. Organizeye onbinlerce Diyarbakırlı Kur`an aşığı iştirak etti.Program Diyarbakır Ulu Camii İmamı Mehmet Emin Mülayim`in okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Diyarbakır İl Müftüsü Ali Melek, Diyarbakır halkının İslam`a büyük teveccühünü olduğunu belirterek, "Diyarbakır`da geçen yıl başlattığımız kardeşlik duygusu bu yıl daha da pekiştirdik. Diyarbakırlılar evinde pastasını böreğini yaparak camilerde ve düğün salonlarında peygamber muhabbetiyle bir araya gelen kardeşlerine ikramda bulundu. Kutlu Doğum`un mutluğunu hep birlikte yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Mersin`e atandığı haberini Diyarbakır halkına vererek Ali Melek Diyarbakırlı vatandaşından helallik istedi.

Etkinlik Ankara Kocatepe Camii imam-hatibi İsmail Coşar`ın Hz. Muhammed`e ithafen okuduğu Kaside-i Şerif ile devam etti.

Program konuşmasını gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Kürtçe ve Türkçe mevlid-i şeriften beyitler okuyup İslam kardeşliğinin önemine vurgu yaptı. Prof. Dr. Görmez:" Bizi birbirimize bağlayan iman kardeşliğidir. O da `Lailaheillallah Muhammedün Resulullah` sözüdür. Bu bizi kardeş kılar, ırk ve renk ayrımının hepsini ortadan kaldıran ve bizleri kardeş kılan bu kelimedir. Bunun bir hukuku var. İstanbul ve Ankara ve Hakkari ve Şırnak`taki kardeşiniz bu kelimeyle size bağlı ve size haksızlık yapmamak zorunda. Siz açken tok yatmamak zorunda. " ifadesinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Diyarbakır`ın Anadolu`ya İslam medeniyetinin kapısını açtığını belirterek, Diyarbakır halkından Hz. Muhammed`in(sav) hayatını okuma ve okutma sözünü aldı.

Program İshak Danış, İsmail Coşar, Suat Gözütok, Erhan Mete ve Adem Karabey hafızlarının verdikleri Kur`an-ı kerim ziyafetiyle devam etti. Etkinlik öncesi Mısır ve İran`dan hafızların getirileceği duyurusuna karşın Mısır ve İranlı Kur`an hafızları programda yer almadılar. Diyarbakır il müftülüğü tarafından Kutlu doğum ayına özel Kur`an ziyafeti organizesi Mustafa Demirci ve Grup Tillo İlahi grubunun seslendirdiği ilahilerle son buldu.

Ayetullah Turgut, Veysi Çetik - İLKHA

 

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir