• DOLAR 32.293
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2448.638
  • ...
Halktan Şikâyet  Rtük`ten Ceza
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

Halkı Müslüman olan ülkemizde ahlâksızlık, şiddet içeren dizi, film, ve reklamların televizyon ile diğer iletişim araçları üzerinden pervasızca yayınlanması büyük tepki çekiyor. Halkın ahlâksız yayınlara tepkisi her geçen gün artıyor.  Aile yapısına ve kültürel-ahlâki değerlere aykırı, cinsellik içeren film ve diziler nedeniyle vatandaştan gelen şikâyetler üzerine Radyo ve Televizyon Üst Kurulu(RTÜK) harekete geçti. RTÜK şikâyet edilen televizyon kanallarına para cezası verdi.

‘ECNEBİ TAARRUZU DÖRT BİR YANDAN`

Türkiye`de çirkin emellerine kavuşmak isteyen ecnebilerin, dört bir taraftan taarruz halinde oldukları bilinen bir gerçektir. Kokuşmuş Batılı hayat sistemini icra etmek isteyen şer güçler, askeri ve ekonomik dayatmaların yanında, kendi emellerine hizmet eden içerdeki kurum ve kuruluşlar üzerinden ifsat ve ahlâksızlığı yayma çabasındalar. Müslüman bireyleri ve aileleri ifsat etmek suretiyle tahayyül ettikleri bir toplumu oluşturmanın peşinde olan şer güçlerin, ülkedeki kitle iletişim araçlarını kullanarak söz konusu emellerine varmak niyetinde oldukları, alınan tepkilerden de anlaşılabiliyor.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), çocuk istismarı, çocuğa ve kadına yönelik şiddet, argo ifadeler; alkol ürünlerinin özendirici bir şekilde gösterilmesi; aile yapısı, kültürel ve ahlâki değerlere aykırı ve cinsellik ağırlıklı içerikler nedeniyle "Arka Sokaklar", "Kalbimdeki Deniz", "Anne", "Kırgın Çiçekler" ve "İçerde" dizilerine para cezası verdi.

‘AHLÂKSIZ DİZİLERE BİNLERCE ŞİKÂYET GELDİ`

RTÜK yetkililerinden alınan bilgiye göre, son bir yıllık dönemde vatandaşlardan televizyon yayınlarıyla ilgili binlerce şikâyet geldi. Üst Kurula, "444 1 178" çağrı hattı, web sayfası, e-posta adresi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden gelen bildirimlerin önemli bir kısmını dizilerle ilgili şikâyetler oluşturdu. Şikâyetlerin, çoğunlukla aile yapısı, kültürel ve ahlâki değerler ile şiddet ve cinsellik ile ilgili olduğu görüldü.

İLGİLİ DİZİLER İÇİN PARA CEZASI VERİLDİ

Bunun üzerine Üst Kurul, 21 Aralık'taki toplantısında evlilik programlarından sonra bu sefer de televizyon dizilerini masaya yatırdı. Dizilerde yer alan çocuk istismarı, çocuğa karşı şiddet, kadına yönelik şiddet, argo ifadeler; alkol ürünlerinin özendirici bir şekilde gösterilmesi; aile yapısı, kültürel ve ahlâki değerlere aykırı ve cinsellik ağırlıklı içerikler nedeniyle Kanal D'de yayınlanan "Arka Sokaklar”, Fox TV'de yayınlanan "Kalbimdeki Deniz", Star TV'de yayınlanan "Anne", ATV'de yayınlanan "Kırgın Çiçekler" ve Show TV`de yayınlanan "İçerde" dizilerine para cezası verildi.

AHLÂKSIZLIĞA DUR DEMEK HERKESİN GÖREVİ

Cezalar, 6112 sayılı Kanun`un 8. maddesinin 2. bendinde yer alan "Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar, bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılmadan yayınlanamaz." hükmünü ihlalden dolayı verildi. Bireyi, aileyi ve toplumu koruma konusunda kendini sorumluluk sahibi hisseden herkesin, bu ve benzer program ve diziler için sessiz kalmayacağı bir kez daha görülmüş oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir