• DOLAR 32.268
  • EURO 34.84
  • ALTIN 2455.753
  • ...
Tesettüre Destek Çığ Gibi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

OSMANİYE - TESSEP yetkilileri çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret ederek "Tesettür Seferberliği"ne destek istiyor.

 

Tesettür Seferberliği çalışmaları kapsamında Osmaniye`de faaliyet gösteren dernek, radyo ve televizyon kuruluşlarına çeşitli ziyaretler gerçekleştirilirken ziyaretlerin çok olumlu geçtiği ve platform yetkililerinin ummadıkları kadar destek gördükleri bildirildi.

 

Platform sözcüsü Abdülkadir Alakuş ve beraberindeki heyet, Osmaniye`de yerel yayın yapan Ort, televizyonu, Radyo İhsan, Saadet Partisi ,Bingöllüler Derneği, Has Parti, Ökkeş-Der ve İlsan-Der gibi çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret etti.

 

Tesettür Ümmetin Meselesi
Tesettür Seferliğine destek veren Radyo İhsan Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Yılmaz tesettür yasağının ümmetin meselesi olduğunu belirterek, herkesin bu sorunun çözülmesi konusunda elinden geleni yapması gerektiğini söyledi.

 

Ort Genel Yayın Yönetmeni Çağatay Öner ise, yasağa karşı olduklarını ve konunun çözümüne yönelik yapılan çalışmalara gereken desteği her zaman vereceklerini belirtirken, İlsan Der Genel Başkanı Süleyman Dag da, bu konuda kendilerinin de hassasiyet sahibi olduklarını sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini ifade etti.

 

Çalışmaları hakkında kısa bir açıklamada bulunan TESSEP sözcüsü Abdulakdir Alakuş, nüfusunun yüzde 99`unun Müslüman olduğu bir ülkede başörtüsü yasağının konuşuluyor olmasının, utanç verici olduğunu söyledi.
Hükümetin bu soruna kalıcı bir çözüm bulmasını isteyen Alakuş, Başörtüsü sorunu çözülene kadar bu yöndeki çalışmalarının devam edeceğini söyledi.


Alakuş, Başörtüsüne özgürlük çalışmaları kapsamında 18 Eylül Pazar günü saat 20-00`da "tesettür" konulu bir panel düzenleyeceklerini söyledi.

Nurullah Sak -İLKHA

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir