• DOLAR 32.283
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2454.238
  • ...
Soma için fidan dikildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ve Patika Doğa Sporları ‘Her can bir fidan’ sloganıyla Soma’da hayatını kaybeden madenciler için fidanları toprakla buluşturdu. 

 

Patika Doğa sporları için kiralanan arazide bir araya gelen UMKE ekipleri ve Patika Doğa Sporları ekipleri Soma'da hayatını kaybeden işçileri yad etti.  

 

“Soma’nın acısını yüreğimizde hissediyoruz”

Patika Doğa Sporları Başkan Yardımcısı Mustafa Bingöl, Soma’da hayatını kaybedenler için fidan diktiklerini belirterek, “Bugün patika doğa sporlarıyla ilgili kiraladığımız bu arazide bir etkinlik yapmak istedik.  Daha doğrusu ayın 17- 18’de beşinci Artos Dağı tırmanışı şenliği vardı. Soma’da yaşananlardan dolayı iptal ettik ve dışarıdan katılan arkadaşlara da izah ettik.  Sağ olsunlar onlar da anlayışla karşıladı. Önümüzde ki hafta 5’nci Artos tırmanışını UMKE ekibi ile beraber gerçekleştireceğiz.  Bugün burada toplanmamızın nedeni kazada hayatını kaybedenler için onların anısına ağaç dikmek içindir” dedi.

 

“Görevimiz onlara yardımcı olmak”

Van UMKE Bölge Koordinatörü Aydoğan Kaya, Soma’da hayıtını kaybedenlerin anısına birer fidan diktiklerini belirterek, “Burada bulunmamızın amacı Soma’da hayatını kaybeden vatandaşlarımızın anısına fidan dikmek, biz UMKE olarak orda bulunamadık.  Bölgenin UMKE yapılanmasından kaynaklı ihtiyaç yoktu.  Bizim burada yapabileceğimiz fidan dikebilmek oldu.  Patika Doğa Sporları Kulübü ve İl Sağlık Müdürlüğümüzde organizasyonla beraber onların anısına birer fidan dikeceğiz. Ölenlere Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. İnşallah ülkemiz bir daha böyle bir acı yaşamaz. Bizim görevimiz onlara yardımcı olmaktır.” İfadelerini kullandı.

 

Manisa Soma’da şehit olan madenciler için dikilen fidan çalışmasına çocuklarda eşlik etti. (Hacı Yılmaz-İLKHA)                       

Bu haberler de ilginizi çekebilir