• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Tarih Selahaddin`in Torunlarıyla Tekerrür Edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Peygamber Sevdalıları Platformunun  Muş’ta düzenlediği ‘Kutlu Doğum’ etkinliğinde konuşan İmar ve Kalkınma Partisi Genel İdare Kurulu üyesi İslam Muhammed el Ğamri, tarihin Selahattin Eyubi’nin torunlarıyla yeniden tekerrür edeceğini söyledi. 

İslam davası, fedakarlık ve bedel ister

Peygamber Sevdalılarının Mısır halkı için gösterdiği bu gayreti taktir eden el Ğamri, İslam yolunun fedakarlık ve bedel istediğini hatırlatarak, bu bedelinde İslam camialarının verdiğini ve vermeye devam ettiğini söyledi. 

Bu davada bedel ve kurban vermede örneklerinin Hz. Peygamber(sav) olduğunu belirten el Ğamri şöyle konuştu: “Şehitlerin efendisi Hz. Hüseyin de zillet bizden uzaktır diyerek, bu örnekliği göstermiştir. Aynı şekilde Mısır cumhurbaşkanı Muhammed Mursi de bu zilleti kabul etmedi. 

Kendilerinden sonra gelen çocukları, babalarının zulme karşı ne kadar cesur olduğunu görsünler diye bu direnişi sergilediler. İhvan liderlerinden Muhammed el Beltacı kızı Esma’yı kurban verdi. Doktor Muhammed Bedii oğlu Amr’ı şehit ve kurban verdi bu yola. 

Mısır’daki Müslüman kardeşler biliyordu ki, İslam’ın yolu fedakarlık yoludur. İslam’ın yolu kurban vermektir. Onlar şunu dediler Ya Rab! İstediğin kadar kurban al ki, bu dinin yücelsin!” ifadelerini kullandı. 

Bu topraklarda şehitler ve kahramanlar yetişmiştir

Bu toraklarda bulunduğu için şeref duyduğunu ifade eden el Ğamri sözlerine devamla; “Bu topraklarda aynı şekilde kahramanların yaşadığı topraklar. Şehitlerin ve Müslümanların liderlerinin, öncülerinin yaşadığı topraklardır. Sizin dedeniz Selahattin-i Eyübi ta buralardan kalkıp Mısır’a gelmiş, Yahudi ve haçlılara karşı Müslümanların gücünü birleştirmiştir” şeklinde konuştu. 

Tarih Selahattin Eyubi’nin torunlarıyla tekerrür edecek

Tarihin bu topraklarda çıkacak olan direnişle tekrar tekerrür edeceğini kaydeden el Ğamri, “Bu topraklardan çıkan Müslümanlar, Gazze’nin üzerine Yahudilerin Siyonistlerin koyduğu ambargoyu kırdılar. Marmara gemisiyle şehitler vererek orda ki ambargoyu kırmak için direniş gösterdiler.

Yüce Allah, peygamberini hak olan din ve hidayet üzere göndermiştir. Onu bütün dinlere galip getirecektir bu kafirlerin hoşuna gitmese de” diyerek hakkın galip geleceğini ifade etti. 

Bu ümmet ecdadı gibi, zilleti kabul etmez

Kalabalığa seslenen el Ğamri, siz zan ediyor musunuz ki, Hz. Peygamberin içinde çıktığı, şehitlerin efendisi Hz. Hüseyn’in çıktığı bu ümmet, zilleti kabul edecek mi? boyun eğecek mi? Sanıyorsunuz” diyerek Müslüman’ın zilleti kabul etmeyeceğini söyledi. 

Sözlerin sonunda buraya Mısır’daki Müslümanların çektiği sıkıntıları anlatmak için gelmediğini kaydeden el Ğamri, “Mısırdaki Müslümanların verdiği şehitleri şikayet etmek için gelmedim. Bu bizim zaten görevimiz. Bunları zaten vermemiz gerekiyor bu bizim boynumuzun borcudur.” diye haykırdı.(Şükrü Tontaş /M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri