• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kiğı`da `Kutlu Doğum` etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl’ün Kiğı ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından ilk kez düzenlenen ‘Kutlu Doğum’ etkinliği Alevi ve Sünni vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.  Programa ilçe halkının yanı sıra Kiğı ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı ile AK Partili eski belediye başkanı da katıldı. 

Sunuculuğunu Ömer Aşkın’ın yaptığı etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlithanların okuduğu Mevlit-i Şerifle devam eden programda, Özlem Ajans ilahi sanatçılar ilahiler seslendirdi. 

Programda; Rehber TV programcılarından Cihan Bozaba ve Merhamet Eli Gıda Bankası Başkanı Mehmet Tamaç birer konuşma yaptı. 

“Allah Resulünün derdi olan İslam nizamını hayattan tecrit ettiler”

Konuşmasında Peygamber Sevdalıları Platformu hakkında bilgi veren Merhamet Eli Gıda Bankası Başkanı Mehmet Tamaç, “Peygamber sevdalıları, sizin içinizden çıkmış ve gündelik hayatta sizinle aynı ortamları paylaşan insanlardır. Peygamber sevdalıları, köy köy, belde belde, şehir şehir ve hatta ülke ülke gezerek dertlerini paylaşıyorlar.”dedi.

Peygamber efendimizin hayatından kesitler de sunan Tamaç, “Allah Resulünün derdi olan İslam nizamını hayattan tecrit ettiler. Tüm hayat nizamlarını tecrit ettiler. Bu nizamları sadece camilere ve insanların yüreklerine hapsettiler. Oysa Allah Resulü bu metodu bizlere ulaştırmak için çok eziyet sıkıntı ve zorluklar çekti. Onun çektiği sıkıntılar hepimizin malumudur. Efendimiz Peygamber olduğunda etrafında hiç kimse yoktu. O gün de küçücük çocuklar diri diri toprağa gömülüyorlardı, bugün de aynı şekilde küçücük bedenler hunharca katlediliyor. Hiç acıma ve tereddüt yaşamadan küçücük çocukları katlediyorlar.  Bugün de aynı zifiri karanlık hayat metodu olmuş.”şeklinde konuştu. 

‘’Bizler sahabeler gibi Allah Resulüne tabii olmalıyız’’

 Her konuda Allah Resulüne tabii olduklarını belirten Tamaç, “Allah Resulü Hz. Ali’ye ölüm yatağında yat dediğinde Hz. Ali hiç tereddüt etmeden yatmıştı. Allah Resulünün katıldığı bütün savaşlarda Hz. Ali de istisnasız katılmıştır. Sadece Hz. Ali değil Allah Resulüne tabii olan birçok cengâver bu durumdaydı. Allah u Teâlâ Kur’an-ı Kerim de bizim canlarımızla mallarımızla imtihan edileceğimizi söylüyor. Bütün bunlardan vazgeçip Allaha yönelenlere büyük bir müjde vardır. Hz. Sümeyra canından iki tane evladını feda vermişti ama Allah ona sabrederse cennette gireceğini müjde vermişti. Allah yolunda sabredenlerin mükâfatlarının cennet olduğunu söylüyor. Bizler sahabeler gibi Allah Resulüne tabii olmalıyız. Bugün cehaletler bizlere hakikat olarak sunulmakta; Hakikatler ise hayattan tecrit edilmektedir. Bizi iki şeyle kandırdılar. Biri Kalbimiz temiz diğeri de hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya çalışmakla kandırdılar. Peygamber ile sahabelerin kalbi kirli olmadığı halde gece gündüz ibadet edip Allaha itaat ediyorlardı. Hz. Ali ve diğer sahabelerin kalbi temizdi ama yine de Allah’a kulluk yapıyorlardı. Bizim inancımızı göğsümüze hapsettiler ve kalbimizin temiz olduğunu söylediler.’’ifadelerini kullandı.

“Bizler efendimize olan kardeşliğimizi ilan etmeye geldik”

Programda konuşan Rehber TV programcılarından Cihan Bozaba da Peygamber sevgisini anlatı. Bozaba şöyle konuştu; “Ona olan muhabbet ve sevgi asla basit değildir. Ashabı Kiram Peygamber sevgisini kendisine referans olarak belirlemişti. Efendimiz: ‘Kişi sevdiği ile beraberdir. Kişi sevdiği kişi ile kıyamet günü de beraber olacaktır. Beraber haşr olunup beraber dirilecektir.’ buyuruyor. Bizler de bugün amellerimize güvenmiyoruz. Bizim dayanacağımız amelimiz yoktur. Hayır ve hasenat’larımız yoktur. Ama bizler de Hz. Resulullahı seviyoruz. Bizim kalbimizde onun muhabbeti vardır. Bizler efendimizin şahsında İslam’ı, Kur’anı ve İslami değerlerimizi seviyoruz. Bizler buraya efendimize olan kardeşliğimizi hatırlamaya ve kardeşliğimizi ilan etmeye geldik.  Bizler Hz. Enes gibi hizmetkâr olamadık ve Hz. Zeyd gibi efendimize siper olamadık. Ama bizler de Allahın Resulünü özlüyoruz. Onun hasretini çekiyoruz.’’diye konuştu. 

‘’Bizler buraya Efendimize biat etmek için toplandık’’

Bozaba, sözlerini şöye sürdürdü; “Ensar, efendimize; hırsızlık yapmayacaklarına, zina etmeyeceklerine, Allah’a şirk koşmayacaklarına ve çocuklarını toprağa diri diri gömmeyeceklerine dair biat ediyorlardı. Hiç bir kınayıcının kınamasından korkmayacak ve kendi eşlerini ve ailelerini korudukları gibi Efendimize biat ediyorlardı. Bizler de buraya efendimize biat etmek için toplandık.’’ifadelerine yer verdi. 

Program yapılan dua ile sona erdi. (Ali Fidancı-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir