• DOLAR 32.253
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2453.817
  • ...
Siverek`ten Mısır cuntasına lanet yağdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Siverek ilçesinde Mısır ile Dayanışma Platformu tarafından ‘Seccadeni Kap, Ağaçhan Parkına Gel’ sloganıyla Mısır`daki darbe karşıtı Müslümanlar için dua programı düzenlendi. Ağaçhan Parkında topluca kılınan Yatsı namazının ardından Mısır askeri cunta mahkemelerinin darbe karşıtlarına vermiş olduğu idam kararları, protesto edildi. 

Program, Cumhuriyet Caddesi`ndeki Eski Ağaçhan Parkında topluca kılınan Yatsı namazının ardından başladı. Sunuculuğunu Eğitimci Cengiz Orhan`ın yaptığı program, daha sonra Yakup Öztürk ve Süleyman Bakudan tarafından okunan Fetih Suresi ve Türkçe anlamı ile devam etti. 

Daha sonra sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin konuşmalarına geçildi. Yapılan konuşmalarda darbeci Sisi tarafından verilen idam kararları kınandı. Müslümanların bu zulümlere sessiz kalmaması gerektiğine vurgu yapıldı.

Sinevizyon gösteriminin de yapıldığı gecede; Mısır’da yaşanan olayları anlatan görüntüler izlendi. İhvan-i Müslimin önderlerinden Muhammed Biltaci`nin, kızı Şehit Esma`ya yazdığı şiirin de izletildiği programda sık sık İhvan ve Muhammed Mursi lehine sloganlar atılırken, darbeci cuntaya ise lanet yağdı. 

Açılan dövizlerle de askeri cunta mahkemelerinin vermiş olduğu idam kararları protesto edildi. Program, Kasım Bakudan Hocanın yaptığı dua ile sona erdi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir