• DOLAR 32.55
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2428.836
  • ...
Saadet Partisi 2 Adayla Kongreye Gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Saadet Partisi’nin 5. Olağan Kongresi yarın Ankara’da toplanıyor. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek Kongre için tüm hazırlıklar tamamlanmış durumda. Genel başkanlık seçimi de gerçekleştirilecek olan Kongre öncesi adaylık konusunda baş gösteren ‘gerilim’ ise devam ediyor.

YİK KARARI RAHATSIZLIK OLUŞTURDU

Partinin Yüksek İstişare Kurulu’nun kongreye mevcut Genel Başkan Mustafa Kamalak başkanlığında ve tek liste olarak gidilmesi yönündeki tavsiye kararı, genel başkan adaylığını açıklayan Merhum Erbakan’ın oğlu Dr. Fatih Erbakan ekibi ve parti tabanında rahatsızlık meydana getirdi.

FATİH ERBAKAN YİK’İN MEŞRUİYETİNİ TARTIŞMAYA AÇTI

Yüksek İstişare Kurulu’nun meşruiyetini tartışmaya açan Dr. Fatih Erbakan, söz konusu tavsiye kararını alan YİK’in oluşturulması safhasında parti tüzüğüne, teamül ve prensiplere, Erbakan hocanın vasiyetine ve hukuk kurallarına riayet edilmediğin öne sürerek söz konusu kararın bir geçerliliğinin bulunmadığını söyledi.

PARTİ TABANINDA DA RAHATSIZLIK VAR

30 Mart Yerel Seçimleri’nin hemen ertesinde genel kongresini toplayacak ilk parti olan SP’de seçimlerden alınan sonuçlardan hoşnutsuz oldukları bilinen parti tabanının da üst yönetimce alınan son tavsiye kararına da tepkili oldukları belirtiliyor. Akit’in haberine göre, yerel seçimlerin ardından birçok şehirden genel merkeze yoğun tepki telefonları geldi. SP yönetimi seçim sonuçlarını ‘başarı’ olarak lanse etmeye çalışsa da, sonuçların ‘açık bir başarısızlık’ olduğunu söyleyen partililer yönetimi istifaya davet ediyorlar.

ERBAKAN’IN HER DURUMDA ŞANSI VAR

Parti çevrelerinde, SP’nin sürekli kan kaybeden bir trend izlediğini düşünen tabanın yanı sıra parti üst yönetiminde bulunan birçok ismin de Dr. Fatih Erbakan’ın genel başkanlığına sıcak baktıkları; YİK’in seçime sadece Mustafa Kamalak’ın girmesi yönünde bir tavsiye kararı almış olmasına rağmen, oğul Erbakan’ın genel başkan seçilmesinin olasılık dahilinde olduğu konuşuluyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir