• DOLAR 32.326
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2450.11
  • ...
Adana Doğankent`te Kutlu Doğum Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Adana’da Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl Nisan ayından düzenlenen kutlu doğum etkinlikleri bu yıl, Doğankent Beldesinde yapılan etkinlik ile başlamış oldu.

Doğankent Merkez Camii önündeki meydanda yapılan etkinliğe halk yoğun ilgi gösterdi. Meydana sığmayan kalabalık civardaki evlerin çatı ve balkonlarından etkinliğe eşlik etti. 

İbrahim Bora’nın sunuculuğunu yaptığı etkinlik Abit Yetkin’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an tilavetinin ardından Adana Grup Kervan ve Çocuk İlahi Gurubu Peygamber efendimiz için yazılmış ilahi ve marşlar seslendirdiler. 

Kürtçe mevlid okunmasıyla devam eden programda katılımcıların duygulu anlar yaşadığı görüldü. 

Mevlid okunmasının ardından Veysi Sonkaya,  “Yürüyen Kur’an Muhammed”  temalı bir konuşma yaptı. 

“Hz.Muhammed en güzel örnektir”
Dünyanın bir imtihan dünyası olduğuna değinen Veysi Sonkaya,” imtihanı başarılı bir şekilde tamamlamak istiyorsak Allah’ın Kur’an da bizlere öğütlediği ‘Muhammed’de sizler için çok güzel örnekler vardır’ şiarını benimsememiz lazım” dedi. 

Hz. Muhammed’in  hayatı ve ahlakının, Kur’an’ın emrettiği yaşam prensiplerinin uygulamalı halidir diyen Sonkaya, “Efendimiz (S.A.V) hiçbir zaman Kur’an’ın hilafında hareket etmemiştir.Hz. Aişe annemize onun ahlakı sorulduğunda, siz hiç Kur’an okumuyor musunuz. O’nun ahlakı Kur’an’dır buyurmuştur” şeklinde konuştu. 

Sık sık tekbirlerin getirildiği etkinlik Kasım Kurt’un okuduğu dua ile son buldu. (Yunus Emre-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri