• DOLAR 32.33
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2307.15
  • ...
Ay ışığında kutlu doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN - Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Kâhta Çağrı-Der Kartilbe Köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Akşam saatlerinde düzenlenen etkinliğe yediden yetmişe tüm köy halkı katıldı. 

Cihat Ertan’ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Grup Çağrı`nın Kürtçe Mevlit okumasıyla devam etti. 

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Kâhta Çağrı-Der Başkanı Mehmet Aydın yaptığı Kürtçe konuşmasında, "Tarih tekerrür ediyor. Bir Alim der ki; tarih su gibidir. Su nasıl ki akar, tarihte muhakkak ki döner tekrarlanır. Bu gün dünyaya bakın, Peygamber’e (sav) aşık olanlar yine kendi toplumları arasında garip görünüyorlar. İnsanlığa Allah ve Resulünü anlattıklarında yine arkalarında konuşuyorlar. Vallahi Allah Teala şahittir ki, Resulullah’ın söylediğinden daha güzel ve daha iyi hiçbir şey yoktur. Bu gün de kim Hz. Muhammed Mustafa`dan (sav) bahsederse o sözlerden daha güzel hiçbir şey yoktur. Çünkü onu söyledikleri Allah’ın söylediğiydi.” ifadelerini kullandı.

Aydın konuşmasının devamında, "İnsanoğlunun örnek alacağı tek bir insan vardır. O insan Hz. Muhammed`dir (sav). Ama şuan insanımızda şöyle bir algı var. O bir peygamberdi. Evet, doğrudur o bir Peygamberdi, biz zaten onun gibi olamayız. Ama en azından onun kokusu bizden gelmelidir. Eğer bizler Resulullah’ı örnek almazsak, sahabeleri örnek almazsak, evliyaları, şeyhleri mücahitleri örnek almasak kimleri örnek alacağız. Geriye kimler kalıyor, artistler, sanatçılar, futbolcular kalıyor. Ahlaksızlık ve terbiyesizlik kalıyor. Evet, bizim örnek alacağımız tek bir insan vardır. O da âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’dir.  (sav)" dedi. 

Medine Çocuk ilahi Grubu ve Grup Çağrı`ın seslendirdikleri ilahilerden sonra Recep Demiral’ın yaptığı dua ile mevlit etkinliği sona erdi.   (Mehmet Eren - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir