• DOLAR 32.336
  • EURO 34.867
  • ALTIN 2401.7
  • ...
Devletin kör  sağır kaldığı  Tesettüre ilgi büyük
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başörtüsü meselesinin bir an önce tüm alanlarda serbest kalması için İslami Sivil Toplum Kuruluşları (STK) çeşitli platformlar kurarak etkinlikler düzenliyor. Düzenlenen etkinliklere halkın ilgisi ve teveccühü ise çok büyük. En küçüğünden en büyüğüne kadar bütün yerleşim birimlerinde düzenlenen seminerlere kalabalık katılımlar gerçekleşirken, düzenlenen imza kampanyalarında ise yüz binlerce imza toplandı. Başörtüsü ve tesettürün başta eğitim alanında olmak üzere tüm alanlarda serbest olmasını isteyen halk, devletin artık bu gayri insani yasaktan vazgeçmesini istiyor.

ÖRTÜSÜZ İNSANIN ALLAHA SUNACAK HİÇBİR İBADETİ YOKTUR

GAZİANTEP: Mustazaf-Der’in başlattığı Tesettür Seferberliği’ne diğer İslami STK’lar da büyük destek veriyor. Tesettür Seferberliği kapsamında TESSEP adı altında platform oluşturan 25 STK’nın yanı sıra, yine bünyesinde onlarca dernek ve STK barındıran İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu ve Peygamber Sevdalıları Platformu da Tesettür Seferberliği’ne büyük destek ve katkı sağlıyor. İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu’nun bir üyesi olan Mustazaf-Der Gaziantep Şubesi “Müslüman Kadının Kalesi Tesettür” adında bir program düzenledi. Düzenlenen programda konuşan Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, Allah’ın İnsanlara ilk emrinin “örtünmek” olduğunu vurguladı. Göktaş Hoca, “Çıplak bir insanın Allah’a sunacağı hiçbir ibadeti yoktur. Önce örtü! Allah çıplak olarak kullarından hiçbir şeyi kabul etmeyecek” dedi.

İLLA DA TESETTÜR, İLLA DA ÖRTÜNME

KONYA: Tesettürün önündeki engellerin kaldırılması için Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Konya’da imza kampanyası başlatarak bu konuda yapacağı etkinliklere start verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan TESSEP Konya sözcüsü Mehmet Zülfi Tan, “TESSEP olarak, illa da tesettür illa da örtünme” diyeceklerini ifade etti.

OKUMAMIZI ZORBA ZİHNİYET ENGELLİYOR

ŞIRNAK: Tesettür seferberliği kapsamında seminer düzenleyen Şırnak Nuh Eğitim-Der ise, örtünme ve örtünmenin önündeki engellere dikkat çekti. Başörtüsü mağduru kız öğrencilerin de katıldığı seminere Şırnaklı hanımlar yoğun ilgi gösterdi. Zorba zihniyet mağduru başörtülü İlköğretim Öğrencisi ve okul birincisi Fatma Üzen, ailesinin kendisini serbest bıraktığı bir konuda sözde medeniyetten bahsedenlerin faşizan uygulamalarından dolayı okumayı bıraktığını vurguladı. Diğer bir başörtüsü mağduru olan Zeynep Dündar, “Ben de her Müslüman gibi dinimizin emri olan başörtüsüyle okumak ve yaşamak istedim. Ama Fatma kardeşim gibi okul ve yönetimi bana başörtüm ve okul birincisi olmamdan dolayı cephe aldılar. Her türlü psikolojik baskıyı yaptılar” dedi.

BAŞÖRTÜSÜ ZULMÜNE AĞRILILAR DA SESSİZ KALMADI

AĞRI: Mustazaf-Der Ağrı Şubesi de yaptığı tesettür seminerleri ve açtığı imza stantlarıyla desteklerine destek kattı. Bu amaçla açılan imza standı beklenenin üzerinde ilgi görünce stant genişletildi. Kampanyaya halkın yanı sıra İHH Ağrı Şubesi, Mazlum-Der Ağrı Şubesi, Altı Nokta Körler Derneği ve çeşitli kadın dernekleri gibi birçok STK’dan da büyük destek olduğu gözlendi. Yapılan çalışmalar ile ilgili bir değerlendirme yapan Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Tahir Aydemir, “Yıllardır devam eden bu zulümlerin bitmesini istediklerini, buna binaen Mustazaf-Der’in yapacağı bütün çalışmalarda kendilerine destek vereceklerini yaptığı imza kampanyası süresince ulaşabildikleri herkese bu kampanyaya destek vermelerini isteyeceklerini” bildirdi.

HERKESE TANINAN HAKLAR BAŞÖRTÜLÜYE DE TANINSIN

BATMAN: Sason Rahmet Pınarı Derneği Kadın Kollarının da düzenlediği tesettür seminerinde konuşmacı olarak Zeynep Ala katıldı. Ala, Tesettür seferberliğine herkesin destek vermesi ve yüzde 99’u Müslüman olan Türkiye’de herkese tanınan hakların, başörtülülere de tanınması gerektiğinin altını çizdi.

doğruhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir