• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
İİT 15. Zirvesi'nde, işgal aleyhine UAD'de açılan soykırım davasına müdahil olunması çağrısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 15. Zirvesi kararlarına, Türkiye'nin önerileri sonucunda, İİT Üye Devletlere, Uluslararası Adalet Divanında (UAD) işgal aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olma çağrısı yapılması tedbiri eklendi.

Diplomatik kaynaklar, 4-5 Mayıs'ta Gambiya'nın başkenti Banjul'da yapılan İİT 15. Zirvesi'ne ilişkin bilgi paylaştı.

23 Mart 2022'de Pakistan'ın başkenti İslamabad'da yapılan İİT Dışişleri Bakanları Konseyi'nde, İİT Genel Sekreteri'nin İslamofobi ile mücadele için bir Özel Temsilci atamasının istendiğini hatırlatan kaynaklar, "Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Avrupa Konseyi ve benzeri uluslararası örgütlerin dini hoşgörüsüzlükle mücadele için temsilcileri varken, İİT'nin böyle bir Özel Temsilcisi olmaması önemli bir eksiklikti." ifadesini kullandı.

Kaynaklar, İİT 15. Zirvesi'nde, İİT Genel Sekreteri'nin İslamofobi Özel Temsilcisi görevinin oluşturulduğunu kaydederek, bu göreve atanan ilk kişinin, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Mehmet Paçacı olduğunu aktardı.

Dışişleri Bakanlığı da İİT 15. Zirvesi'nde Büyükelçi Paçacı'nın İİT Genel Sekreteri'nin İslamofobi Özel Temsilcisi olarak atandığına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Büyükelçi Paçacı'nın bu görevi başarıyla yürüteceğine inancımız tamdır. Bu vesileyle, İslam karşıtlığıyla mücadele konusunda uluslararası toplumun ortak bir tutum sergilemesi ve kararlılıkla hareket etmesi gerektiğini hatırlatıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Diplomatik kaynaklar, Dışişleri Bakanlığı verilerine göre, 2023'te dünyada 602 ırkçı, yabancı düşmanı ve İslam karşıtı saldırı gerçekleştiğinin altını çizdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir