• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Suriye`den atılan bir top mermisinin Akçakale`ye düşmesi sonucu üçü çocuk beş kişinin hayatını kaybetmesiyle beraber Ankara tezkere için harekete geçti. Meclisten bir yıllık tezkere izni isteyecek olan hükümet, olayın yaşanması ile beraber Suriye sınırını bombalamaya başladı.

Suriye ile Türkiye arasında yaşanan bu krizden dolayı NATO büyükelçiler düzeyinde bir toplantı gerçekleştirdi ve Türkiye`nin yanında olduklarını ifade ederek Suriye rejimini kınadı.

Yaşanan tüm bu hadiselerin altında Suriye-Türkiye savaşının planları bulunmaktadır. Tezkere için izin isteyen hükümet şayet tezkereyi alırsa kriz daha da büyüyecek bu iş Suriye-Türkiye savaşının çıkmasına zemin hazırlayacaktır. Türkiye`nin sözde yanında olduğunu iddia edenler söz konusu Suriye olunca desteklerini aynı gün açıkladılar.

NATO`ya bağlı bütün devletler Türkiye`den gelecek savaş haberine sevinecek ve yıllardır gerçekleştiremedikleri hayal gerçekleşecektir. Olası bir savaşta Suriye`nin müttefiki olan İran ve Rusya Suriye`ye olan desteklerini daha da güçlendirecek ve Türkiye`nin maksimum zarar alması için elinden gelen her şeyi yapacaktır.

Çıkabilecek bir savaş sadece Türkiye ile Suriye arasında kalmayıp bütün bölgeye yayılacaktır. Yaşanan hadiseler şayet daha da büyürse üçüncü dünya savaşının çıkmasına bile sebep olabilir.

Batı her zaman olduğu gibi bugünde ikiyüzlülüğünü ortaya koydu. Mavi Marmara hadisesinde şehit olan dokuz vatandaşımız için uzun süre sessizliğini koruyan Batılı devletler, söz konusu Suriye olunca Türkiye`ye olan desteklerini hemen açıkladılar.

Ak Parti hükümeti aldığı tezkere sonucu şayet itidalli davranmazsa savaş kaçınılmazdır. Bir taraftan Suriye ile mücadele etmek zorunda kalacak diğer taraftan ise pkk yaşananları fırsat bilip eylemlerini artıracaktır. Pkk`yi destekleyen dış devletler bu krizle beraber pkk`nin eylemlerini artırması için silah desteklerini de artıracaktır. Bunun neticesinde Hükümet iki arada bir derede kalacaktır.

Mavi Marmara hadisesinin yaşanıldığı sabah pkk tarafından İskenderun`da gerçekleştirilen saldırı bu söylediklerimizin ispatıdır.

Olası bir savaş Türkiye`nin son yıllarda kazanmış olduğu kazanımları bir anda kaybetmesine ve pkk`nin daha da güçlenmesine sebep olabilir.

Görelim Mevla`m neyler, Neylerse güzel eyler…