• DOLAR 32.57
  • EURO 34.893
  • ALTIN 2426.362
  • ...

Yaptığı etkinliklerle yüzbinlerce Peygamber aşığını meydanlara toplayan Peygamber Sevdalıları Platformu, Türkiye geneli etkinliklerine start verir-vermez engellerle karşılaşmaya başladı.

Bu engelleme girişiminin ilki Chp`li İskenderun Belediyesinden geldi. Chp`li Belediye her yıl onlarca etkinlik yapılan anıt meydanını veremeyeceğini sudan bahanelerle ileri sürmüştü. Anıt meydanında her yıl konserler, festivaller ve benzeri etkinlikler yapılıyor ve bunlara karşı herhangi bir engelleme girişiminde dahi bulunulmuyorken, söz konusu Kutlu Doğum etkinliği olunca Chp`li Belediye, kendi yetki alanında olmamasına rağmen güvenliğin sağlanamamasından dem vuruyor.

Her daim sosyal adaletten ve özgürlükten dem vuran Chp zihniyeti, söz konusu İslam olunca sosyal adaleti de unutuyor özgürlüğü de…

Gelelim engelleme girişiminde bulunan ve zihniyet olarak Chp`den bir farkı kalmayan Bdp`ye…

Doğu ve G.Doğu`nun tamamını kendilerinin tapulu malı addeden Bdp zihniyeti, her zaman ki gibi İslam`a ve İslam`ın değerlerine olan kinini kusmaya başladı. Her seferinde halkın temsilcileri olduğunu iddia eden, Halk`tan olduğunu söyleyen Bdp`liler, iki farklı yerde Kutlu Doğumu engelleme girişiminde bulundu.

Bunların ilki, 21 Nisan Pazar günü Nevruz alanında yapılması planlanan Kutlu Doğum etkinliğidir. Bdp`li Bağlar belediyesi tıpkı siyam ikizi olan Chp`li İskenderun belediyesi gibi sudan sebepler sunarak, alanı Kutlu Doğum etkinliği için veremeyeceklerini dile getirdiler.

Her yıl Nisan ayında yaptığı etkinliklerde yüzbinlerce Peygamber Sevdalısı halkımızı bir araya getiren Peygamber Sevdalıları Platformu 2006 yılından beri etkinliklerini tarihi İstasyon meydanında gerçekleştiriyordu. Halkın yoğun teveccühü ve istasyon meydanının yetersizliği nedeniyle 21 Nisan 2013 Pazar günü yapılacak etkinlik için platforum yetkilileri tarafından Nevruz Parkı etkinlik alanı seçildi.

Etkinlik için gerekli yerlerden izin alınmasına rağmen park çalışmalarını bahane edip bu etkinliğe izin vermeyeceğini açıklayan Bdp`li Bağlar belediyesi İleri sürülen park çalışmalarını 21 Nisan 2013 tarihinden ileri bir tarihe alabilecekken, ısrarla bu çalışmaların 21 Nisan tarihinden önce yapılacağını vurgulaması Peygamber Sevdalısı halkımız tarafında tepkiyle karşılanmaktadır. Türkiye`nin özellikle de G.Doğu halkının çözüm süreci ile alakalı ümitlendiği bir sırada bu engelleme girişimi provokatif bir eylemden başka bir şey değildir.

Bdp`li Bağlar belediyesinin bu engelleme girişiminin bir tek sebebi vardır. O da Diyarbakır halkının dindar olduğunun bir yansıması konumunda olacak Kutlu Doğum etkinliğinin halkın üzerinde bırakacak olumlu etkiyi bertaraf etmektir. Nevruz etkinliği ile Kutlu Doğum etkinliğinin karşılaştırılmasından korkacak olacaklar ki böyle bir engelleme girişiminde bulunuyorlar.

Bu engelleme girişimi bir daha gösterdi ki Bdp`nin İslam`a ve Müslümanlara tahammülü yok.

Sosyalist bir düşünceyi yıllarca halkın inançlarına rağmen halka dayatan Bdp, bu süreçte de halkın gözünden düşecektir. Eşcinselleri savunan ve her dem sistem tarafından mağdur edildiklerini iddia edenlerin, kendi halkına zulmetmesi, onların haklarını gaspetme girişimi hiçbir şeyle ifade edilemez.

Bir diğer engelleme de Mardin`in Kızıltepe ilçesinin Bdp`li Belediyesinden…

BDP`li Kızıltepe Belediyesinin, 7 Nisan Pazar günü (dün) Kızıltepe Otogar Meydanında düzenlenecek Kutlu Doğum etkinliği için mevcut sabit platformu vermemesidir. Her türlü etkinlik için kullanılan sabit platform, nedense Kutlu Doğum etkinliği için verilmiyor. Böylesi engelleme girişimleri Chp ve siyam ikizi Bdp`nin İslam`a olan kinlerinden başka bir şey değildir.

İslam`ın doğacak olan güneşini engelleme girişimleri en nihayetinde başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Aslında böylesi engelleme girişimleri Chp ve Bdp`nin kendi elleriyle kuyularını kazmasından başka bir şey değildir. Gündemi takip eden her duyarlı vatandaş bu engelleme girişimlerine tepki verecek ve Chp ile Bdp`nin nasıl bir zihniyete sahip olduğuna bir daha şahit olacaktır.

Chp ve Bdp zihniyetine sahip olanların bu engelleme girişiminin zahirde de batinde de kazananı inşaAllah Müslümanlar olacaktır. Allah`ın nurunu ağızlarıyla söndürmeye çalışanlar bilsinler ki, Allah nurunu tamamlayacaktır.

Doğudan Doğacak olan İslam güneşi artık doğmuştur. Güneşe karşı gözlerini kapatanlar yalnızca kendilerini karanlıkta bırakırlar…