• DOLAR 34.24
  • EURO 37.293
  • ALTIN 2947.473
  • ...

Bunu bir yerlerden okuyarak araştırarak söylemiyorum, bizzat hepimiz müşahede ediyoruz.

İslami hareketler içinde salih amellerin değerinin normal durumlara göre kat kat fazla olduğunu sözlü ve yazılı olarak birçok defa ifade etmiştim. Sıradan fakire fukaraya yapılan infakla Allah yolunda cihad için yapılan infakların çok farklı olduğunu hepimiz biliyoruz.

Bugün Müslümanların, özellikle aktif Müslümanların birbirlerini ziyaret etmeleri sıradan bir ziyaret olmaktan yani sadece “sılayı rahim” yapmış olmaktan çok daha önemli olduğunu unutmayalım.

Böyle bir günde özellikle İslami yapıların, cemaatlerin veya aktif kanaat önderlerinin birbirlerini ziyaret etmeleri tahminlerin ötesinde rahmete vesiledir, Müslümanlar için ciddi bir enerjidir, sinerjidir.

Her şeyden öte bu bir yükümlülüktür. Başlıkta da söylediğim gibi yapılan mitinglerden ve benzer etkinliklerden hiç de geri kalır yanı yoktur. Hem bu ziyaretler aynı zamanda toplu eylemlere güç katmaktadır.

Şimdiye kadar birileriyle aramız iyi olmayabilir, gerek düşünce farklılıklarından gerek başka şeylerden dolayı gidiş gelişimiz olmayabilir. Ama Allah rızası için unutmayalım, bugün başka bir gündür, lütfen kalkın ve Müslümanları ziyaret edin.

Göreceksiniz, Allah’ın rahmetine bizzat şahitlik edeceksiniz. Gerek daha önce sizin kapınızı bilmeyen birilerinin sizi ziyaret etmeleri gerek sizin daha önce hiç gitmediğiniz kişilere gitmeniz sizi ihya edecektir.

Kendimizin dışında da bu tür ziyaretlerin gerçekleştiğini duydukça ve gördükçe elhamdülillah imanımızın arttığına şahit oluyoruz.

Şahsen ben birilerinden “Geçen gün filan derneği, falan ağabeyi ziyaret ettik, falan ağabey de bize geldi...” diye bir şey duyduğumda sevinçten içim içime sığmıyor. Zaten öyle değilsek kendi kendimizden şüphe etmemiz gerekmez mi? Öyle ya, Müslümanların kopukluğundan kim zevk alabilir?

Unutmayalım ki bir etkinliğe çağrıldığımızda “falanlar varsa biz yokuz” sözünün arkasında iblisten başkası yoktur.

Söyleyin, Müslümanlar arasındaki buzlar bugün erimeyecekse hangi gün eriyecek?

Selam ve dua ile.