• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Beş ülkenin fiili olarak meydanda olduğu El Bab, özelde Suriye genelde Ortadoğu'da bir kapı görevi görmektedir.

Cumhurbaşkanı, TSK'nın El-Bab'ta kalacağını belirtti ancak görünen o ki İngiliz oyunu devrede ve ABD, TSK'yı Rakka'ya sürüklemeye çalışacaktır. Ara sıra İngiliz anahtarı DAİŞ ile ayar vermeye çalışacaktır.

CIA Direktörü Mike Pompeo'nun Türkiye ziyareti sırasında Rusya'dan PKK, PYD'yi terör örgütü olarak görmüyoruz. Astana'da Kürtleri de görmek istiyoruz açıklamalarıyla Rusya, Türkiye'ye 'yerini netleştir' demek istiyor.

El Bab'ın DAİŞ'in elinden çıktığını gören Suriye rejimi iştahını kabartmış görünüyor.

TSK ve ÖSÖ güçleri El Bab'ı ele geçirmeden, Rakka'ya yönelmesi, El Bab'ta yaşanan sıcak çatışmaların yanı sıra muhtemelen Rus Büyükelçiyi vuran güç bu sefer karşı tarafın safına geçerek Rusya adına yanlışlıkla(?) TSK askerini vurması ve Türkiye'nin de rejimle karşılık vermesi, El Bab'ın tüm taraflarca kolay lokma olmayacağı anlamına gelir.

Suriye'de fillerin tepiştiği muhakkak, önemli olan çimen olmamak.

Türkiye'nin, El Bab'ta ağır ve temkinli seyri ayrıca batılı güçleri sinir etmeye yeten bir durum ve bunu Suriye rejimiyle baltalamak isteyeceklerdir. Başbakanın 'güneydeki rejim unsurlarının kuzeye hareketlendiği doğru. Çatışma olmaması için tedbir alınıyor' söylemi, yine İbrahim Kalın'ın ‘Esad güçleri ile karşılaşmamak için Rusya ile görüşüyoruz' ifadesi ön saflarda iki devletin sıcak çatışmalara davetiye çıkarması olası senaryolardan görünmektedir.

ABD savunma Bakanlığı sözcülerinden Eric Pahon 'Yeni stratejinin içinde Türkiye de olacaktır' benzeri açıklamalarından sonra, Pompeo ilk ziyaretinin Türkiye'ye olmasını nimet ya da güçlü devlet olarak görmek saflıktır. Trump'ın seçim vaatleri arasında DAİŞ'i bitirmek vardı ve bunun için adım atmak isteyerek Türkiye ile işbirliği (!) yapmak amacıyla İngiliz oyunu için Pompeo'yı Türkiye'ye gönderdi. O sırada genelkurmayda Orgeneral AKAR, İngiliz mevkidaşı Sir Stuart Peach ile görüşüyordu.

YPG devlet olabileceği gösterilerek, 15 Temmuza da ödül(!) diye Fetullah Gülen'in iade hariç tekliflerle, Türkiye'nin, Rakka operasyonuna katılma şartını Rusya ve İran'a mesafe koyma olarak belirtecektir.  Amaç, Türkiye'yi istedikleri noktaya getirmek olacaktır.

Batılı güçler arasındaki çatışma bölgemizde gerçekleşmekte ve çok stratejik, güçlü ve ferasetli hamlelerle üstesinden geleceğimiz durumlar söz konusudur. Bölgede bunlar olurken Avrupa tarafından ise ekonomik buhran, mülteci krizi ve Trump şoku yaşanmaktadır.

Trump, bir yandan Almanya ve Fransa üzerinden AB'yi tehdit ederken diğer yandan Rusya'ya sıcak mesajlar vererek; ABD senatosunun kararlarıyla Rusya'nın etrafını, Almanya üzerinden Doğu Avrupa ülkelerine asker koşullandırarak kuşatmakla, hem kuzey akım 2 projesine darbe vurmak, hem de İngiltere'ye karşı Almanya-Rusya yakınlaşmasını baltalamak isteyecektir.

Önümüzdeki günler havaların ısınmasıyla sıcak geçeceğe benziyor. Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır. Selam ve dua ile