• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Gazze’de görülmemiş bir yıkımla karşı karşıya olduğumuz için İslam dünyasının zulüm altındaki diğer bölgeleri ya arka planda kalıyor ya da finansmanları tarafından bırakılıyor. Bunlardan biri yıllardır iç savaş ile ayakta kalmaya çalışan Sudan’dır. Ömer Beşir’den sonra 2023 Nisan ayına kadar biraz sükûnet yaşayan Afrika’nın en uysal halkı Sudan halkı tekrar iç savaşın vahşi yüzünü yaşıyor.

Cancavid olarak bilinen Hızlı Destek Kuvvetlerinin (HDK), 15 Nisan’da Sudan’ın Başkenti Hartum’ da yönetimi ele geçirmek için başlattıkları isyan, başarısız olunca iç savaş başlatıp masum sivil halka saldırmaya başladılar. Başkent Hartum, Egemenlik Konseyi Başkanlığına bağlı ordu tarafından savunulunca HDK diğer büyük şehirlere saldırmaya başladılar. Tamamı paralı askerlerden oluşan HDK, Çad, Nijer, Libya, Yemen ve Etiyopya’dan getirilen milislerden oluşuyor ve bunların içerisinde çocuk yaşta olanlar da bulunuyor. Saldırıları yağma üzerine olunca, hırsızlık, yağma, katliam, tecavüz, fidye akla gelen bütün pis işler bunlarda mevcut ve maalesef yaptıkları katliamları yüzsüz bir şekilde çekip sosyal medyaya yükleyebiliyorlar. Cinayeti ve tecavüzü ana terör taktiği olarak kullanıyorlar, binlerce sivili öldürüyorlar, bazı Sudanlı kabilelere karşı çok sayıda soykırım ve etnik-ırksal temizlik olayları gerçekleştiriyorlar.

Son zamanlarda geri çekilmeye başlayan HDK terörünün imdadına yine BAE yetişti. Sudan’a yeni getirdiği çok sayıda milisle yeni cepheler açarak hükümet ordusunu zor durumda bırakmıştır. Ömer Beşir’den bu yana ülkenin sorunu haline gelen HDK, son zamanda kangren bir hal almıştır ama arkasındaki İslam düşmanı BAE onu yaşatmanın yollarını aramaktadır.

Nisan ayından bu yana 85 binden fazla insan katledildi. Başkent Hartum’da 8 milyon nüfustan kimse kalmamış durumda ve şehir tamamen yıkılmış halde, 20 milyon dolayında insan açlık tehlikesi altında, bu tür hayati durumların yanında eğitim ve sağlık, yok denilecek duruma gelmektedir.

Gazze’deki saldırıları fırsat bilen BAE, Sudan’da katliamın dozunu arttırmış bulunuyor. Uluslararası kamuoyundaki sessizlik bunu yapması için cesaret veriyor. Ülkenin ikinci büyük şehri Vad Medeni Şehrini ele geçirdiler. Konsey tarafından genel seferberlik ilan edildi. Ama her taraftan ambargo altında olan konsey silah yokluğu yaşamaktadır. Silah yardımında bulunan devlet de yok.

Cancavidlerin (HDK) başı olan Hemedti (Muhammed hamdan Dagalu) BAE ile iş birliği yaparak ülkeden çaldığı tonlarca altını yönetimi ele geçirmek için kullanıyor. Yine terör ortağı BAE’den silah da tedarik etmektedir.

Filistin, Yemen, Libya, Somali, Suriye… nerede bir savaş veya çatışma hali varsa orada BAE bulunuyor. Birinci Dünya Savaşında istihbarat anlamında her bir köşeyi ele geçiren İngiliz ajanların görevini layıkıyla yerine getirmektedirler ve hatta İslam Dünyasının içine sızan ajanların çıkardıkları fitneden çok daha mahir bir şekilde faaliyet yapmaktadır. BAE Ortadoğu’nun terörist aşiret devletidir.