• DOLAR 32.563
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2423.749
  • ...

Genel anlamda insanlığın özel anlamda da halkların bir tarihi mutlaka vardır
Bu tarihin de güncel hayatta bir karşılığı ve önemi vardır.


Fakat bu tarihin de zaman zaman GDO'lu bitkiler gibi genleri ile oynanmakta, saptırılmaktadır. Bazılarının menfaatine gelecek şekilde değiştirilmektedir. Hatta bir yazarın kitabına verdiği isimdeki gibi "yalan söyleyen tarih utansın " dedirtmektedir. İşte birilerinin menfaatine hazırlanan bu tarih; kurgusal tarihtir... Genleriyle oynanmıştır.


Olgusal tarih ise gerçek tarihtir gerçek olanlardır, hakikattır... maalesef hakikat ise pek dile getirilmemektedir, hakikatin düşmanları çoktur...


Olgusal tarih ile kurgusal tarih arasındaki fark asıl ile sahte arasındaki fark kadardır...
Kurgusal tarihin güncel nesil üzerindeki en büyük olumsuz etkisi suni bir nesil oluşturmasıdır. Tabiri caiz ise kurgusal bir nesil oluşturmasıdır. Özellikle son dönemlerde senaryo ve kurgu yöntemi ile tarihi filmlerin yapılması tam da maksadımıza açıklık getirmektedir. Yani film kurgusu ile işlenen ve oluşturulan tarihler, olgusal tarihten ziyade kurgusal tarihtir, kastımız da budur.


Kurgusal tarihin en büyük sıkıntılarından bir tanesi bir milleti olduğundan fazla yüceltmek, olduğundan fazla farklı göstermek adına diğer halkları, milletleri ya yok saymak ya da küçük düşürmek, aşağılamak gibi durumları da beraberinde getirmektedir.


Gerçekten tarih işlenmek isteniliyorsa kurgusal tarihten ziyade olgusal tarihi, olayları hakikatleri gerçeği gibi yansıtmak bütün insanlığa hizmet anlamına gelir... Aksi takdirde küçük menfaatler uğruna insanlığa zarar verilmiş olur...


Tarih gerçekten önemlidir, ama kurgusal tarih değil , olgusal tarihi gerçekler kast edilince...


Bu dilek ve temenni ile Allah’a emanetsiniz.