Nezir Tunç

Şehit Sacit’in kanı secdelerimizi arttırmalıdır

05.08.2023 01:00:00 / Nezir Tunç

Sacit “çokça secde eden”, Salih ise “iyi/hayırlı işler yapan” demektir.

İsimleriyle müsemma olan bu iki azizimiz, en faziletli namazdan olan ikindi namazın secdesinde iken kalleşçe bir saldırıya uğradılar.

Şehit Sacit kardeşimiz aldığı darbe sonucu şehadet şerbetini içerken Salih Demir hoca da gazi oldu.

Rabbim Sacit kardeşimizin şehadetini kabul buyursun. Mübarek kanı; Adana’nın genç davetçileri başta olmak üzere secde aşığı tüm davetçilerin çalışmasına bereket, kutlu yollarına meşale ve secdelerini artırmaları için bir vesile kılsın inşallah.

Salih hocanın yaşadıklarını ise kefaret etsin ve acil şifalar versin inşallah.

“Şehitler İslami hareketlerin motor gücüdür” diyor şehit Mustafa Çamran. Dolayısıyla şehit Sacit’in kanı, Adana’da İslami hareketin çalışmasına güç katacak ve dindar bir neslin yetişmesi için davetçilere ilham kaynağı olacaktır.

Evet, Şehit Sacit bu müstesna davanın ne ilk şehididir ne de son şehidi olacaktır. Çünkü şehit şehit büyüyen bu koca çınarın gölgesi, artık sadece Türkiye’de değil dünyada dert sahibi Müslümanların gölgelenebildiği bir nimet-i ilahiyeye dönüşmüştür.

Bu koca çınarı kanlarıyla sulayan Şehit Hacı Kur’an üzerinde, Susa şehitleri cami avlusunda, Şehit Süleyman ve Ziya cami medresesinde, Şehit Yasin ve arkadaşları Kurban Bayramında fakirlere kurban etini dağıtma yolunda şehit oluverdiler.

Bulundukları hal üzerine canlarını Allah (c.c)’a satan şehitler, hallerine şahitlik yapıp İslami hareketin o yönünü bereketlendiriyorlar.

Şehit Hacı’ların kanlarının bereketiyle binlerce Kur’an hafızı ve Kur’an muhafızı yetişti.

Cami avlusu ve cami yolunda şehit olanların bereketiyle binlerce camide, on binlerce çocuk Kur’an-ı Kerim, akaid ve siyerle tanışarak yetişti.

Şehit Süleyman ve Ziyaların kanlarının bereketiyle yüzlerce medrese açıldı ve mücadele sahası bir ilim havzası yolunda ilerliyor.

Şehit Yasin ve arkadaşlarının kanlarının bereketiyle her Kurban Bayramında yüzlerce belki binlerce yardım gönüllüsü on binlerce fakir haneye kurban etini ulaştırıyor.

Peki, Şehit Sacit mübarek kanıyla hangi yönümüzü bereketlendirecek?

Evet, Sacit cemaatle namaz kılarken secde halinde aldığı darbeyle şehit oldu. Dolayısıyla İslami hareketi bereketlendireceği yönü de “cemaatle namaz kılma” ve “artırılacak secdeler” konusunda olacak.

Adana’daki genç davetçiler başta olmak üzere tüm Müslümanlar Şehit Sacit’in şehit olduğu hal durumunu iyi tefekkür etmelidir.

Şöyle ki; Rabbimiz Sacit’imizi cemaatle namaz kıldığı secde halinde katına yükseltmişse bizler de o hali iyi tefekkür edip o yönümüzü güçlendirmeliyiz.

Belki de ders almamız, Cemaatle kılınacak namazlarımıza daha dikkat etmemiz ve secdelerimizi artırmamız gibi konularda dikkatimizi celp etmek için rabbimiz Sacit’imizi bu hal üzerinde katına aldı.

Tekrar Şehit Sacit kardeşimizin şehadeti mübarek olsun, ailesi başta olmak üzere tüm Müslümanların başı sağ olsun.

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar