• DOLAR 32.33
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2388.364
  • ...
`Örtünme Seferberliğine Çağrı` Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu üyesi Yardım Eli Derneği (YAR DER) Suruç şubesi tarafından "Örtünme Seferberliğine Çağrı" konulu bir konferans düzenlendi. Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş`ın konuşmacı olarak katıldığı programa özellikle bayanlar yoğun ilgi gösterdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Yardım Eli Derneği Suruç Şubesi Başkanı Müslüm Kötüz, Yardım Eli Derneği`nin, eksik gördüğü, yapılması gerektiğine inandığı, bütün noktalara temas etmeyi, varsa yapılan yanlışlıkları hayra çevirmeyi ve kimsenin ulaşmadığı fakir fukarayı tespit edip onlara yardım elini uzatmayı, kendine bir görev bildiğini söyledi.

Daha sonra mikrofona gelen Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, "tesettür" konulu bir konuşma yaptı.

Örtünmenin "ikra" yani oku emrinden bile önce geldiğini, örtünmeden hiçbir ibadetin kabul görmeyeceğini ifade eden Göktaş, Gittikleri her programa bayanların yoğun ilgi gösterdiğini belirterek "Bu sebeple inanıyorum, bu toplumun temel taşı olan anneler, babalar örtü emrine riayet ederlerse bu toplumu düzelteceklerdir." dedi.

Müslüman bayanlara seslenen Göktaş Hoca, "Bacılarım! Allah`ın emrettiği bir şekilde örtünün Şeffaf ince kıyafetler giyinmeyin! Erkeklerin şehevi duygularını artırıcı giyim tarzlarından uzak durun aksi taktirde onları harama sürüklediğiniz için de Allah`a hesap vermek zorunda olursunuz." şeklinde konuştu.

"Kız Çocuklarınızı Okullara Örtülü Olarak Gönderin"
Kız çocuklarının küçük yaşlarda iken örtünmeye alıştırılması gerektiğini ifade eden Göktaş Hoca, "İlköğretime giden yavrularınızı şimdiden örtünmeye alıştırın, imanlarını kuvvetlendirin, onlara örtünmenin önemini anlatın ve okullara örtülü bir şekilde gitmelerini sağlayın. Hiç kimseden korkmayın, cesur olun, kimsenin sizin çocuğunuzu okullara almama gibi bir hakkı yoktur. Hakkınızı arayın gerekirse onları şikayet edin.Çocuklarınızı okula almayan görevliye kanunen 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası uygulanır.Bu yüzden korkmayın, çekinmeden okullarımızı gül bahçesine çevirelim." dedi.

 Program dağıtılan hediyelerin ardından okunan dua ile son buldu.

 

Ömer Taş - İLKHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir