• DOLAR 32.521
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2420.701
  • ...
TESSEP Bayanlara İki Seminer Birden Düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- TESSEP`in başlattığı "Tesettür Seferberliği" kampanyası çerçevesinde Adana`nın Seyhan ile Yüreğir İlçelerinde bayanlara yönelik iki ayrı seminer düzenlendi. Yüreğir`de düzenlenen etkinliği, Akdeniz Kültür İlim Derneği (AKİD-DER)Bayan Komisyonu organize ederken, Seyhan`daki programın organizasyonunu ise İHYA DER Bayan Komisyonu yaptı.

AKİD-DER`in düzenlediği etkinlik Kuran tilaveti ile başladı. Küçük kız ilahi grubunun seslendirdiği marşlar etkinliğe renk kattı.

Seminere konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Yazarı Betül Yılmaz, tesettürün önemi hakkında konuşma yaptı. Mevcut sistemin uyguladığı yasak sebebiyle geniş tesettürün yerini daha sonraları dar giysilerin aldığını ve yeni gelen neslin yanlış örtüye yönelmesi yönünde komplolar kurulduğunu söyledi.

Tesettür Cinselliği, Dişiliği Kapatır, Kişiliği Açar
Örtünmenin önemini vurgulamak için birçok misal veren Yılmaz; "Açık saçık veya öylesine örtünmüş bayanları zihnimizle hayatın içinden çıkartalım. Reklamlarda kadın yok. TV programlarında yok. Dergilerde gazetelerde yok. Bunları çıkartırsak aile içi kavga olur mu? Ne kadar huzursuzluk varsa açıklıktan geliyor. Yine bu açıklığı hayatımızdan çıkartsak zina olur mu? Olmaz çünkü tesettür cinselliği, dişiliği kapatır, kişiliği açar. Kadın örtündüğünde dişiliğiyle değil, kişiliği ile var olur. İşte kadın üzerinden para kananların işine gelmeyen budur."dedi.

İslam Kadını Hayatın Ta Ortasına Alıyor
Örtünün kadını eve hapsettiğini söyleyenlerin yanıldığını belirten Yılmaz; "Bir kadının en son bulunacağı ortam savaşlardır. Peygamber efendimizin hanımları cihada gitmek için yarışır hatta bu konuda kura çekilirdi. Asrı Saadette kadınlar da namaz için camiye giderdi. Hatta Peygamber efendimiz Habeşistanlı Müslümanların oynadığı yerel bir oyunu seyretmesi için Hz. Aişe annemize izin veriyor. Görüyor musunuz hanım kardeşler, İslam kadını nasıl hayatın ta ortasına alıyor ve ona değer veriyor. Bu Resulullah zamanında olduğu bu günde öyle olmalıdır. Bizim için eve hapsedilmiş diyorlar. Allah aşkına bizden çok gezen kadın var mıdır bu ülkede? Bu gün bir seminerdeyiz, yarın kermeste, öbür gün bir akraba ziyaretinde. Biz bir yere çıkmasak bile öğrencilerimiz her gün evimizde. Yani hapsedilmek, kadınlı erkekli hayvanca bir yaşama karşı çıkmaksa, biz hapsedilmeye çoktan razıyız."dedi.

Hayvanların Dahi Kendilerine Has Bir Örtüsü Var
Kainatta örtüsüzlük olamayacağını belirten Yılmaz, "Hayvanların dahi kendilerine has bir örtüsü vardır. Gelelim insana anne karnındaki örtüden çıkar girer kundağa. Dikkat edin ilk sütünü bile emmeden hemen giydirirler bebeği. Ve sonrasında örtüyle dop dolu bir hayat. Örtüsüz günü geçmez. Yemediği gün olur içmediği gün olur ama çıplak gezdiği olmaz. Sonra ecel gelir ve ruhunu teslim eder. Ruh örtüsünden çıkmıştır. Bedenini de yıkayıp hemen kefene sararlar. Sonra başka bir örtüye toprağa katarlar. Ne ilginçtir ki ölü dediğimiz insan örtülere girdikçe hayat bulur. Toprak örtüsüne girince gayb alemi kendisine açılır. Ve bizlerin göremediği melekleri görür. Sorguya çekilir ya azap görür ya da mükafata erer."dedi.

Allah`ın bayanlara değer vermek için örtüyü emrettiğini belirten Yılmaz; "Allah bize kıymet vererek direk bize seslenmiş. Allah`ın merhametine bakar mısınız. Onların tanınmaması yani iffetli ve hür olarak bilinmesi ve incitilmemesi için en elverişli olan budur, diye ferman buyuruyor. Kız çocuklarının diri diri gömülüp kadına değer verilmediği bir zamanda, kadınlara değer veren toplumun gözbebeği yapıp cenneti annelerin ayağı altına seren, Kadınla erkeği birbirinin örtüsü sayan ve bunu Kuran`da vurgulayan Rabbimizin kadına "Ey kadın! Bu sana ceza olsun! Bu sıcaklarda kapanacaksın! Daha ölmeden burada cehennemi yaşayacaksın" demesi mümkün müdür?"dedi.

Tesettür Bir Kırılma Noktasıdır
Mehmet hocanın bir sözünü hatırlatan Yılmaz; "Göktaş hocamızın dediği bir meseleyi hatırlatmak istiyorum. Tesettürlü hanımlara mahşer gününde amel defterleri verildiği zaman bakacak ve diyecek ki: Ya Rabbi bir yanlışlık olmasın. Bu benim amel defterim değil! Çünkü burada savaştığım, derin yaralar aldığım yazıyor. Hiç durmadan dolaşıp Allah`ın dinini anlattığım yazıyor. Ben mutfak dışında elime bıçak almadım. Melekler şöyle seslenecek: "Alah`ın işlerinde asla yanlışlık olmaz. sen örtündüğün için sana değen her kötü bakış hançerdi. Ve her kötü söz senin için bir kılıç yarasıydı. Tebliğe gelince. Sen tesettüre riayet edip, dışarı her çıktığında seni her gören Allah`ı hatırlıyordu. İşte mesele budur." Tesettür mihenk taşıdır. Tesettür bir kırılma noktasıdır."dedi.

Gelin Hep Beraber Örtünelim
Açık bayanları örtünmeye davet eden Yılmaz; "Özellikle açık olanlarımıza sesleniyorum. kim dost kim düşman öğrenmek istiyorsanız birkaç günlüğüne örtünün. Örtündüğünüzde size dünyayı dar etmeye çalışırlar. Saldırıp sıkıştırmaya çalışırlar. En yakın dostlarınız bile size düşman olur. Tabi bazı istisnalar olacaktır. Fakat bunun yanında öyle güzel dostlar edinirsiniz ki, kaybettiklerinizin arkasından bir bakış bile bakmazsınız. Gelin hep beraber örtünelim. Örtüye bürünüp birbirimize destek olalım."dedi.

TESSEP`in öncülüğünde İhya Der`in düzenlediği diğer seminere ise Doğruhaber Gazetesi Yazarı Firdevs Irmak katıldı. Kuran tilaveti ve okunan ezgilerin ardından konuşan Irmak, tesettürün önemi, yaşanan zulümler ve tesettür bilinci hakkında bilgiler verdi. Seminerde TESSEP hakkında bilgi verilirken yapılacak faaliyetler anlatılıp destek istendi.

Seyhan ve Yüreğir`de yapılan iki seminer de yoğun katılım ve ilgiyle takip edildi.

 

Ayhan Kaya-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir