• DOLAR 32.185
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.488
  • ...
`İbadetlerle Bu Mübarek Ayı Değerlendirelim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Ramazan Ayı`nın yaklaşması nedeniyle Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar Ramazan Ayı nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

 

Açıklamasında, Mübarek Ramazan ayına kavuşmak üzere olduğumuzu ve 31 Temmuz 2011 günü akşamı ilk teravih namazının kılınacağını ve 01 Ağustos 2011 Pazartesi günü ilk orucun tutulacağını hatırlatan Müftü Çağlar,"Batmanlı kardeşlerimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan ayını tebrik ediyor, fazilet ve hikmetine uygun şekilde huzur içinde makbul oruç ve ibadetlerle bu mübarek ayı değerlendirmeye cümlemizi muvaffak eylemesini Cenab-ı Allah`tan niyaz ediyoruz." İfadelerini kullandı.

 

Oruç Hikmet ve Faydaları Çok Olan Mühim Bir İbadettir
Oruç tutmanın bir adet, bir gelenek değil; Allah`ın emrettiği ve dinimizin beş temel esasından biri kıldığı maddi ve manevi hikmet ve faydaları çok olan mühim bir ibadet olduğunu vurgulayan Müftü Çağlar, "Oruca ihlâsla niyet edelim sadece Allah`ın emri olduğuna ve sevabına inanarak tutalım. Ruhumuzla, kalbimizle ve bütün azalarımızla oruç tutalım. İmsak vaktinden iftar vaktine kadar uzun süren bir ibadet içinde olduğumuzu düşünelim. Namazda iken namazı bozan ve sevabını gideren şeylerden uzak durulması gerektiği gibi; oruçlu iken bu ibadetin kazandıracağı sevabı kaybettirecek davranışlardan uzak durulmalıdır." tavsiyelerinde bulundu.

 

Orucumuz Aç ve Susuz Kalmaktan İbaret Olmasın
Mübarek ayda fakir ve muhtaç kimselerin bütün sene boyunca çektikleri ızdırapları düşünerek şefkat ve merhamet hislerimizin inkişafıyla zekât, hayrat ve hasenatlarla sıkıntılarını giderme görevimizi hakkıyla yerine getirmemiz gerektiğine değinen Müftü Çağlar, "Camilerde okunan mukabelelere imkânlar dâhilinde iştirak edelim. Verilen vaazları, yapılan dersleri gerektiği şekilde takip ederek muhtaç olduğumuz dini bilgileri almada kusur etmeyelim. Orucumuz, aç ve susuz kalmaktan ibaret olmamalı; hikmet ve faydalarına uygun şekilde tutularak Allah`ın rızasıyla maddi ve manevi bireysel ve toplumsal faydalar sağlamalıdır." dedi.

 

Açıklamasında bu yıla ait Fitre miktarının 7.50 TL olarak tespit edildiğine değinen Müftü Çağlar, vatandaşların Ramazan ayını kutladı.

Veysi Demir-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir