• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
Dışişleri Bakanlığı: Arap Birliği Zirvesi'ndeki Filistin kararlarını memnuniyetle karşılıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanlığı tarafından, 33. Arap Ligi Zirvesi’nde kabul edilen Bahreyn Deklarasyonu’nda yer alan Filistin’le ilgili kararları memnuniyetle karşılandığı belirtilerek, söz konusu kararların, Gazze’de sürdürülen katliamın sona ermesine ve Filistin sorununa kalıcı bir çözüm bulunmasına katkı sağlayacağına inanıldığı kaydedildi.

Açıklamada, bu önerilerin hayata geçirilmesi için Birleşmiş Milletler’in ve uluslararası toplumun somut katkılar sunmasının beklendiği ifade edildi.

33. Arap Birliği Zirvesi'nin ardından, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt tarafından okunan bildiride, "Gazze Şeridi'nde acilen ateşkesin sağlanması ve bağımsız Filistin devletinin oluşması gerçeğini somutlaştıracak Orta Doğu'da uluslararası barış konferansının düzenlenmesi çağrısının bulunduğu" belirtildi.

Zirvenin sonuç bildirisinde liderler, "İsrail'in Gazze Şeridi'nde devam ettirdiği acımasız saldırılarını, sivil Filistin halkı aleyhinde işlenen suçları ve İsrail'in uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuku benzeri görülmemiş şekilde ihlal etmesini" şiddetle kınadı.

Liderler ayrıca Gazze'de sivillerin ve sivil tesislerin hedef alınmasını, kuşatmanın bir silah olarak kullanılmasını, aç bırakmayı, zorla yerinden edilme girişimlerinin yanı sıra bunların sonucunda on binlerce masum Filistinlinin öldürülmesi ve yaralanmasına da tepki göstermişti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir