• DOLAR 32.251
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.465
  • ...
Dr. Tekdal: İsrail sadece İslam ümmetinin değil, tüm insanlığın sorunudur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İzzeddin el-Kassam Tuygayları'nın 7 Ekim'de işgal rejimine yönelik başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonuna Türkiye'den destekler artarak devam ediyor.

Umut Kervanı Mardin temsilciği, geçtiğimiz salı günü Gazze yararına kermes açtığını duyurmuş ve kermeste bir dizi etkinliklerin olacağını açıklamıştı. 

O etkinliklerden biri olan 'Kudüs Buluşması' etkinliği, Mardinlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Programa konuşmacı olarak Dr. Sertaç Tekdal, Molla Abidin Er, Özlem Ajans sanatçıları katılım sağladı.

Programın sunuculuğunu Hüseyin Akman gerçekleştirirken, program Ümran Bağış hocanın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdikleri parçaların ardından konuşmacılar, günün anlam ve önemine binaen Türkçe ve Kürtçe konuşmalar gerçekleştirdiler.

Son olarak ise Artuklu İlçe Vaizlerinden Yasin Talay, Filistin ve direniş için dua ederek programı sona erdirdi.

"'Aksa Tufanı'nı operasyonunu eleştirenlere yazıklar olsun"

'Aksa Tufanı' operasyonundan önce saldırılar yokmuş gibi davrananlara ve bu saldırıların 'Aksa Tufanı' operasyonuyla başladığını ifade edenlere 'yazıklar olsun' diyen Dr. Sertaç Tekdal, "Şuan içinde bulunduğumuz dakikalarda da bu saldırılar hala sürmektedir. Hergün bebekler, çocuklar, kadınlar katledilmekte. Tüm dünyanın gözleri önünde cereyan eden bu vahşet ve maalesef 20 gündür devame diyor. Yıllardır var olan bu zulüm ve varolan bu saldırılar bugün sadece 'Aksa Tufanı' gerekçe gösterilerek lanse edilmektedir. Bu yüzden de 'Aksa Tufanı'nı eleştirenlere, bu operasyonla beraber bu saldırıların ve bu vahşetlerin arttığını ve bu gerekçeyle yapıldığını dile getirerek buna eleştiri getirenlere yazıklar olsun. 'Aksa Tufanı'nı yapan yiğitler, bu bombalara bu saldırılara maruz kalan yiğitlerdir. İsrail'in saldırılarına maruz kalan yiğitler yine o mücahitlerin çocukları ve kadınlarıdır. Ama biz oturduğumuz yerimizde rahat ortamımızda onları eleştirmekteyiz." dedi.

Siyonist rejim, ABD veya Avrupa'dan merhamet ya da yardım beklenmemesi gerektiğine dikkat çeken Tekdal, şöyle konuştu:

"Bu katliamların gerçekleştiren israilden bizim bir beklentimiz olamaz. Bir merhamet beklentimiz olamaz. Karşımızdaki bu alçak zihniyet ve güruh kendi peygamberlerini katletmiş, Hz. Musa aleyhisselama ihanet etmiş ve zamanında Filistin'e yahudileri getirmek için kendi ırkdaşları, dindaşları olan yahudilerin içinde olduğu bir gemiyi batırabilen bir zihniyettir. Öte yandan Batı'dan ve Amerika'dan bir merhamet ve çözüm beklemek abestir. Çünkü o yahudileri, o siyonistleri Filistin'e yerleştiren zaten onlardır. Biz Bosna vahşetinde, katliamlarında bir çözüm gördük mü? Biz Irak'ta gördük mü? Biz diğer tüm İslam coğrafyalarında onlardan bir çözüm gördük mü? Müslüman kanı akıyorsa onlar için hiçbir ehemmiyet söz konusu değildir. İsrail sadece İslam ümmetinin değil, insanlığın sorunudur. Bizim çözümümüz İslam Ümmetidir. İslam ümmeti 2 milyarlık nüfuslarına rağmen aciz kalmaktadır. İşte İslam ümmetinin gençlerini üzen durum budur."

Müslümanların birlik olmadan kurtuluşa eremeyeceğini söyleyen Molla Abidin Er ise şunları söyledi:

"Kıymetli kardeşlerim Müslümanlara, İslama ve İslamın mukaddesatlarına karşı büyük bir savaş var. Bize de bu kafir ve zalim birliğine karşı bir olmak düşüyor. Allah'u teala Enfal Suresi 73'üncü ayette diyor ki, "Kafir olanlarsa birbirlerinin dostudur, yardımcısıdır. Birbirinize yardım etmezseniz yeryüzünde bir fitne belirir, büyük bir bozgun meydana gelir." Bu ayet mucizevi bir şekilde bugün yeryüzünde yaşanan olayları, müslümanlara karşı işlenen vahşet ve zulümleri bizlere beyan ediyor. Bugün Müslümanlar dünyaya bağlanmışlardır. Halbuki bir Müslüman hiçbir zaman ahiretini, imanını, Allah'a karşı olan imtihanını başka şeylerin ardına koymaz. Ancak Ümmet içindeki bu gevşeklik, kafirlerin güçlenmesine vesile olmuştur." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir