• DOLAR 32.808
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2443.645
  • ...
"Aksa Kahramanları Çocuk Şenliği" ile Filistin bilinci verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehzadebaşı Camii'nde öğle namazı sonrasında başlayan ve akşama kadar devam eden çocuk şenliğine; Yetim Vakfı, Mavi Marmara Derneği, Umut Ol Derneği, Sefire-i Alem Uluslararası Öğrenci Derneği ile Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi destek verdi.

Osmanlı macunu, pamuk şeker, patlamış mısır, yüz boyama, hikâye anlatımları, takı tasarımı, sokak oyunları, çizim ve boyama gibi çok sayıda etkinliğin yer aldığı şenliğe aileleriyle birlikte katılan çocuklar hem eğlendi hem de Filistin hakkında merak ettikleri sorulara cevap buldu.

Etkinliğe ilişkin İLKHA muhabirine konuşan STK temsilcileri, amaçlarının çocukların ruh dünyasında bir Filistin bilinci oluşturmak, Gazze'de yaşananların sebebini oyunlarla, kurdukları istasyonlarla anlatmak olduğunu ifade ettiler.

Hatice Karasakız

"Filistin gündemini aktif tutabilmek adına bir çocuk şenliği düzenledik"

Minik dimağlara Kudüs ve Filistin bilinci ekmek adına çocuk şenliği düzenlediklerini söyleyen Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi Yetkilisi Hatice Karasakız, "Bu şenlikte emeği geçen Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi, Mavi Marmara derneği, Umut Ol Derneği ve Sefire-i Alem Derneği olarak el ele çocuklar için Filistin gündemini aktif tutabilmek adına bir çocuk şenliği düzenledik. Şenliğimizde çeşitli istasyonlarımız var. Bu istasyonların isimlerini de Filistin'deki şehirlerden seçtik. Ramallah, Kudüs, Batı Şeria gibi isimler verdik. Çocuklarımız bu istasyonlarda hem bilgilenecekler hem eğlenecekler hem de Filistin bilincini daima gündemlerinde tutacaklar." dedi.

Sena Güngör

"Çocuklar etkinliklerle Filistin ile bağ kuracaklar"

Çocuklara yalnızca kötü haberlerle, kötü olaylarla Filistin'i, Kudüs'ü ve Gazze'yi anlatmak istemedikleri belirten Yetim Vakfı çalışanlarından Sena Güngör, düzenledikleri etkinliği hem bilinç oluşturmak hem de ailelerin hafta sonunu güzel bir şekilde değerlendirebilecekleri bir olanak olarak gördüklerini ifade etti.

Güngör, "Şenliğimizde 'Aksa Kahramanları' ismini tercih ettik. Çocuklar burada hem Filistin'in farklı şehirlerini hem Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı tanıyacaklar. Aynı zamanda 'Filistin Kahramanları' istasyonu veya Filistin Bayrağını İz Bırak' istasyonu ya da takı tasarımında Filistin bayrağı renklerinde yapacakları bilekliklerle biraz bağ kurup bilinçlenmeye çalışacaklar. İnşallah çocuklar için de güzel vesilelerle hatırlayacakları bir Filistin hikayesi oluşturmak istiyoruz." diye konuştu.

Selma Safa

"Amacımız çocukların kafalarında bir Filistin portresi oluşturmak"

Düzenledikleri şenlik ile hem eğlendirmek hem de bilgilendirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Umut Ol Derneği yetkililerinden Selma Safa, "Malumunuz çocuklarımız bu bilgiden çok yoksun kaldılar. Gazze'den, Filistin'den uzak kaldılar. Gazze olayı ile çocuklarımız bir farkındalık yaşadılar. Gazze'de olup bitenleri, orada çocukların neden öldüğünü, dünyada neden kan aktığını, kardeşlerinin niçin öldüğünü, annelerin neden ağladığını bir şekilde öğrendiler. Bir farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Hem çocuklarımız eğlendirdik hem çocuklarımızın gözlerine ve yüreklerine, beyinlerine hitap etmek amacıyla çok güzel bir şenlik düzenlendi. Biz de dernek olarak bu şenlikte yer aldığımız için çok mutluyuz. Emeği geçen kardeşlerime teşekkür ediyorum. Derdimiz, çocuklarımız eve gittiğinde kafalarında bir Gazze, bir Filistin portresi oluşturmaktır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir