• DOLAR 32.251
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.465
  • ...
Umut Kervanı Van'da arama kurtarma ekibi kuracak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Van yönetimi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Van Esnaf ve Sanatkârlar Odasını (Van ESOB) ziyaret etti.

Umut Kervanı Van Başkanı Sedat Vatan, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ilk olarak AFAD İl Müdürü Mehmet Ulutaş'ı ziyaret etti. Ziyarette yürütülecek olan faaliyet ve projeler hakkında istişarelerde bulunuldu. Kentte kurulacak arama kurtarma ekibi için yapılması gerekenler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Arama Kurtarma Ekibi Kurulacak

Ziyarete ilişkin açıklama yapan Başkan Sedat Vatan, "Van Umut Kervanı bünyesinde bir arama kurtarma ekibi oluşturmayı düşünüyoruz. Genel Merkez öncülüğünde Umut Kervanı'nın hizmet verdiği tüm illerde böyle bir çalışma başlatıldı. Bu kapsamda bizlerde AFAD İl Müdürlüğüne başvuru yaptık. İl Müdürümüz bizleri çok güzel karşılayarak bu başvurudan ötürü sevindiğini dile getirdi. Türkiye geneli arama kurtarma ekiplerine ihtiyaç olduğunu ve bu konuda ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini söyledi. Arama-kurtarma ekiplerinin neler yapması noktasında detaylıca bilgilendirip başvuru için gerekli olan her şeyi bizlere iletti. İl Müdürü Mehmet Ulutaş'a teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Umut Kervanı heyeti daha sonra Van ESOB Başkanı İsa Berge'yi ziyaret etti.

İsa Berge ile bir araya gelen Umut Kervanı yönetimi, Van'da yaptıkları yardım faaliyetleri ve diğer çalışmalarına ilişkin bilgilendirme yaptı.

Ziyarete ilişkin konuşan Başkan Vatan, "Başkan İsa Berge ile çalışmalarımızı paylaşarak faaliyet raporlarımızı sunduk. Bazı çalışmalar konusunda kendilerinden destek istedik ve memnuniyetle kabul etti. İlgi ve alakalarından ötürü teşekkür ediyoruz." dedi.

Başkan Sedat Vatan, kurum ziyaretlerinin devam edeceğini söyledi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir