• DOLAR 32.179
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2504.778
  • ...
Suudi Arabistan, Mısır ve İİT Mescid-i aksa baskınını kınadı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudi Arabistan, Mısır ve İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT), fanatik Yahudi yerleşimcilerin "Roş Aşana Bayramı" bahanesiyle polisi eşliğinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini kınadığı bildirildi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, fanatik Yahudi yerleşimcilerin polisi eşliğinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesi kınandı.

Bu gibi eylemlerin tüm uluslararası norm ve sözleşmelerin açık bir ihlali ve dünya Müslümanlarının duygularına yönelik bir provokasyon olduğu vurgulanan açıklamada, ihlallerin devam etmesinden doğacak sonuçlardan tamamen İşgal rejiminin güçleri sorumlu tutuldu.

MISIR

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 303 Yahudi yerleşimcinin, Roş Aşana Bayramı nedeniyle polisinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği belirtilerek, ihlal güçlü bir şekilde kınandı.

İşgal altındaki Filistin topraklarında şiddetin artmasına katkıda bulunan bu tür provakatif eylemleri derhal durdurmaları çağrısı yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Uluslararası hukuk kurallarını ve uluslararası meşruiyet kararlarını ihlal ederek Mescid-i Aksa'ya defalarca yapılan baskınlar, zamansal ve mekansal olarak bölmeye yönelik girişimler, tarihi ve hukuki statüsüne zarar vermeyecektir."

İİT

İslam İşbirliği Teşkilatından (İİT) yapılan açıklamada, fanatik Yahudi yerleşimcilerin polis eşliğinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesi ve Müslümanların Aksa'ya ulaşımının engellenmesine tepki gösterildi.

Açıklamada, söz konusu baskın "İsrail'in kutsal mekanların kutsallığını defalarca ihlal etmesinin bir uzantısı" olarak nitelendirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir