• DOLAR 32.251
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.465
  • ...
15 Temmuz geniş kapsamlı etkinliklerle anılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Türkiye Yüzyılı'nın Kahramanları" temasıyla gerçekleştirilecek etkinliklerde, millî irade vurgusu yapılacak.

Yurt içindeki etkinliklerde, Türkiye Yüzyılı Kahramanlarının yanı sıra, "Vatanın Kahramanları", "Millî İradenin Kahramanları" ve "Milletin Kahramanları" söylemleri, yurt dışında ise "Heroes of Türkiye Century" söylemleri ön plana çıkarılacak.

Etkinlikler kapsamında Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir, Trabzon, Konya, Sivas, Diyarbakır ve Erzurum'da açık hava sergileri düzenlenecek.

Hain darbe girişiminin destansı bir direnişle geri püskürtüldüğü "15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü"ne ve milletin destanına ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla 6 ülkede panel serisi düzenlenecek.

İsveç ve Almanya'da 13 Temmuz'da başlayacak paneller, 15 Temmuz'da Bosna Hersek, Fransa, Belçika ve Sırbistan'da devam edecek.

Paneller ile FETÖ'nün tüm yönleriyle etkin şekilde anlatılması, milletin canı pahasına direnişi, şehitlerin ve gazilerin anılması, millî birlik duygusunun ve toplumsal hafızanın canlı tutulması ve yabancı kamuoyu nezdinde 15 Temmuz ile ilgili farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir