• DOLAR 32.786
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2443.05
  • ...
Tarihte bugün: 26 Mayıs
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1512: Yavuz Sultan Selim'in tahttan indirdiği II. Bayezid, HAYATINI KAYBETTİ. II. Bayezid, Sekizinci Osmanlı padişahıdır. Dinine bağlılığından dolayı kendisine Bayezid-i Veli de denilirdi.

1883: Cezayir halkının Fransız boyunduruğuna karşı mücadelesine önderlik eden ve Cezayir Devleti'nin temelini atan mücadele lideri Abdulkadir Cezayiri Efendi vefat etti.

1919: Yunanlılar, İzmir’den sonra Manisa’yı da işgal etti.

1926: İstiklal Savaşı’na katılmayan memurların işten çıkarılmasına dair kanun kabul edildi. Aslında bu kanunla çoğunluğu İstanbul’da bulunan ve Kurtuluş Savaşı’na katılmaları mümkün olmayan Osmanlı Hükümeti ve Halifeye bağlı olan memurlar tasfiye edilmek isteniyordu.

1946: Belediye seçimleri, "Açık Oy Gizli Tasnif" şeklinde olduğu için olaylı geçti. CHP İktidarının seçimde yanlı davranması ve seçim güvenliliğinin olmaması nedeniyle Demokrat Parti seçimlere katılmadı. Milli Kalkınma Partisi seçimlerden çekildi ve seçimlerin iptalini istedi. Kalkınma Partisi Konuyu mahkemeye taşıdıysa da sonuç alamadı.

1981: 1960 askeri darbesini yapan Milli Birlik Komitesi üyeleri 27 Mayıs'ın yıldönümünde, toplu halde Anıtkabir'e gitmek istediler. Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı izin vermedi.

1990: Hükümet, genel sağlığı tehdit ettiği gerekçesiyle, İstanbul'da Belediye işçilerinin grevini durdurdu. Her köşe başında oluşan çöp yığınları nihayet toplanmaya başlandı.

1993: Salman Rüşdi'nin 'Şeytan Ayetleri' kitabını yayımlamaya başlayan Aydınlık gazetesi toplatıldı. ‘Şeytan Ayetleri’ isimli lanetlenmiş kitabın başka ülkelerde de destekçilerinin olması ve yayınlama teşebbüsünde bulunmaları, Salman Rüşdi’nin yalnız başına bu işi yapmadığını ve uluslararası bir tertibin parçası olduğunu gösteriyordu.

1999: Danıştay Sekizinci Dairesi, başı açık görev yapmayı kabul etmeyen baş örtülü memurların, uyarı cezası verilmeden işten çıkarılmasına karar verdi.

2003: Ukrayna Havayolları'na ait uçak, Trabzon'un Maçka ilçesi yakınlarında düştü. İspanyol askerlerini taşıyan uçakta 62 asker ile 13 kişilik mürettebat öldü.

2006: 6.3 büyüklüğündeki Cava Depremi meydana geldi. Depremde en az 5 bin 749 kişi öldü, 38 bin kişi yaralandı ve 600 bin kişi evsiz kaldı.

2019: Mısır’da Müslüman kardeşler teşkilatı yöneticilerinden 70 yaşındaki Muhammed el-Assar, hapsedildiği cunta zindanında "tıbbi ihmal" nedeniyle şehid oldu.

2020: 28 ŞUBAT POSTMODERN DARBESİ SIRASINDA GENELKURMAY BAŞKANLIĞI MAKAMINI İŞGAL EDEN EMEKLİ ORGENERAL İSMAİL HAKKI KARADAYI ÖLDÜ. ÖLÜMÜYLE BİRLİKTE 28 ŞUBAT SÜRECİNDE MÜSLÜMANLARA YAPTIĞI ZULÜMLERİN HESABI İSE AHİRETE KALDI. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir