• DOLAR 32.797
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2450.289
  • ...
ABD'de 30 bin Müslüman'ı bir araya getiren kongre başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'de 30 bine yakın Müslüman'ı bir araya getiren Kuzey Amerika İslam Camiası (ICNA)-Müslüman Amerikan Cemiyeti (MAS) kongresi başladı.

Baltimore Fuar Merkezi’nde bu yıl 49'uncusu gerçekleştirilen kongre, çeşitli eyaletlerden on binlerce Müslüman'ı bir araya getiriyor.

"Sarsılmaz İnanç: Allah’ın iradesine güvenmek" ana temasıyla düzenlenen kongrede tanınmış akademisyen ve ilim insanları, çeşitli konularda konferanslar veriyor. Aileler, çocuklar, kadınlar ve farklı yaş grupları için de çalıştay ve etkinlikler yapılıyor.

Kongre dolayısıyla kurulan pazarda Müslüman camiaya hitap eden alışveriş stantları katılımcılardan yoğun ilgi görüyor, çocuklar için de eğlence alanları bulunuyor.

Amerika Diyanet Merkezinin tanıtım ve hediyelik eşya stantlarının da yer aldığı kongre kapsamında bazı Türkiyeli kuruluşları da pazar yerinde hizmet veriyor.

"Gazze'de süren trajedinin küresel bilinç üzerindeki ağırlığı her zamankinden daha fazla"
CNA Başkanı Mohsin Ansari, 30 bine yakın katılımcının beklendiği, öğrenmek ve inancını geliştirmek isteyen herkes için erişilebilir ve kapsayıcı olan kongreye ev sahipliği yapmaktan heyecan duyduklarını söyledi.

Ansari, "Bu yılki ‘Sarsılmaz inanç: Allah’ın iradesine güvenme’ temasıyla özellikle gurur duyuyoruz. Gazze'de süren trajedinin küresel bilinç üzerindeki ağırlığı her zamankinden daha fazla hissedilirken adalet arayışında ısrar eden biz imanlıların da inançlarında kararlı durmaları bir zorunluluktur." ifadelerini kullandı.

Kongre, 27 Mayıs’ta sona erecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir