• DOLAR 32.253
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2453.817
  • ...
FKA Kalkınma Kurulu Toplantısı Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- TRB1 Bölgesi Bingöl, Malatya, Elazığ ve Tunceli illerinden oluşan Fırat Kalkınma Ajansı 2011 yılı Birinci Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısını Malatya`da bulunan Ajans Hizmet Binasında gerçekleştirdi.

 

Toplantıya Kalkınma Kurulu Başkanı Bedrettin Taşkesen, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinden Kalkınma Kurulu üyesi olan kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

 

Toplantının açılışında bir değerlendirme yapan Fırat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Bedrettin Taşkesen, 25 Temmuz 2009 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan Ajansın ilk kalkınma kurulu toplantısının 2009 yılı Ağustos ayında gerçekleştirildiğini hatırlatarak, geçen iki yıl süre zarfında gerek Kalkınma Kurulunun gerek Yönetim Kurulunun ve gerekse de Ajans personelinin yoğun çabaları ile Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinin oluşturduğu TRB1 Bölgesinin gelişimi için önemli faaliyetler gerçekleştirildiğini belirtti. 2010 yılında uygulanan iki destek programının meyvelerinin alınmaya başlandığını ifade eden Taşkesen, 2011 yılının ilk yarısında ise dört destek programının başlatıldığını, bölgenin yatırımcılar tarafından Bölge vizyonunda belirtilen ifadesi ile "tercih edilmesi" için pek çok çalışma gerçekleştirildiğini söyledi.

 

Taşkesen, "Başkanlığım süresince Kurulumuzun daha etkin çalışabilmesi için kendi içerisinde tarım, sanayi ve ticaret, sosyal yapı, turizm, teknik alt yapı ve çevre olmak üzere beş alanda sektörel komisyonlar oluşturulmuştur. Bu komisyonların görüşleri Ajansımızın başta destek programları olmak üzere alacağı kararlarda etkin rol oynamış ve oynamaya devam edecektir.

 

Bildiğiniz gibi görev sürem dolduğu için bugün son defa kurulumuza başkanlık ediyorum. Geride bıraktığımız dönemde Kurul çalışmalarına katılımınızdan ötürü hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

 

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva ise, 2010 yılı faaliyet raporu sunumunu gerçekleştirirken, 2011 yılı Ajans faaliyetleri hakkında da Kalkınma Kurulu üyelerini bilgilendirdi.

 

Toplantının son bölümünde ise Kalkınma Kurulu Başkanlık Divanı için seçimi yapıldı. BİLSAM (Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi) Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer Kalkınma Kurulu Başkanı olurken, Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Akın Başkan Vekilliğine seçildi.
Fırat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanlığını devreden Bedrettin Taşkesen`e katkılarından dolayı Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva tarafından plaket takdim edildi. (Ali Yıldırım-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir