• DOLAR 32.267
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2456.149
  • ...
İçişleri Bakanı Yerlikaya Adıyaman'da açıklamalarda bulundu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yerlikaya başkanlığındaki toplantıya, İsmail Çataklı, Yunus Sezer, Adıyaman koordinatör merkez valisi Ali Mantı, Adıyaman Vali Vekili Muhammet Tugay, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ve diğer yetkililer katıldı.

Bakan Yerlikaya, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, depremlerin ardından el birliğiyle yapılan hizmetleri yerinde incelemek için Adıyaman'a geldiklerini söyledi.

Depremzedelere kalıcı konutları teslim edene, depremden etkilenen şehirleri eskisinden daha iyi hale getirene kadar gece gündüz demeden çalışacaklarını belirten Yerlikaya, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Adıyaman, 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen şehirlerimizden birisi. Hasar tespitlerinin tamamı, yüzde 100'ü tamamlandı. Hasar tespiti yapılan toplam bağımsız bölüm sayısı 269 bin 116. Bunlardan orta hasarlı ve üzeri olan bağımsız bölüm sayısı 79 bin 411. Bunların da 63 bin 844'ü konut, 8 bin 566'sı ticarethane. İlimiz genelinde, 5 bin 953'ü yıkık, 2 bin 329'u acil yıkılacak yapı olmak üzere toplam 8 bin 282 enkaz bulunuyordu. Bunların tamamı kaldırıldı. Toplam 20 bin 201 olan ağır hasarlı binaların da 15 bin 609 tanesinin yıkım ihalesi tamamlandı, yüklenici firmalara yer teslimi yapıldı. İnşallah 2 ay gibi kısa zaman içinde bunların da yıkılmasını ve enkazlarının kaldırılmasını tamamlayacağız."

Yerlikaya, ağır hasarlı binaların yıkım işlemleriyle ilgili yargıya intikal eden süreçlerin hızlanması için çalışacaklarını dile getirerek, gürültü ve tozdan vatandaşların rahatsız olmaması amacıyla enkaz ayıklama işlemlerinin il dışında belirlenen bölgelerde yapılacağını bildirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir