• DOLAR 32.251
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.465
  • ...
Milletvekili Adayı Dinç seçim çalışmalarına hız verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

14 Mayıs 2023'te yapılacak seçim öncesi Mersin merkez ilçe ve köylerinde temaslarda bulunan 2023 Seçimleri AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Faruk Dinç, seçime sayılı günler kala seçim çalışmalarına hız verdi.

Çalışmalar kapsamında Tarsus ilçesine geçen Dinç, burada Tarsus Yaş Sebze ve Meyve Halciler Derneği, Tarsus Sebze ve Meyve Hali, İnsan ve Değer Hareketi Tarsus Temsilciliğini ziyaret ederek, Tarsus ilçesi Barbaros Mahallesi ve 82 Evler Mahallesi'nde vatandaşla bir araya geldi.

"Seçime giriyoruz, savaşa değil"

Tarsus Yaş Sebze ve Meyve Halciler Derneği Başkanı Ali İlk ve yönetimini ziyaret eden Dinç, sektörün sıkıntılarını dinleyerek not aldı ve siyasetin hizmette yarış olması gerektiğini söyledi.

Burada konuşan Dinç, "Birinci gündemimiz bu siyasete ahlak kazandırmak. Bizim bir sloganımız var, Kemal Kılıçdaroğlu da kullanıyor ki; slogan bize aittir. Biz diyoruz ki: Seçime giriyoruz, savaşa değil.' Seçim süreci savaş süreci gibi işliyor. Burada olan yine vatandaşa oluyor." diye konuştu.

Tarsus Yaş Sebze ve Meyve Halciler Derneği Başkanı Ali İlk ve yönetimini ziyaret sonrası Hal esnafıyla da bir araya gelen Dinç, Hal esnafı ve çiftçilik yapan vatandaşların sorun ve sıkıntılarını da dinleyerek, çözüme kavuşması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Daha sonra İnsan ve Değer Hareketi Tarsus Temsilcisi Cüneyt Çakar'ı ziyaret eden Dinç, Çakar'dan yaptıkları faaliyetleri hakkında bilgi alarak, milletvekili adayı olarak yaptıkları seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi ve kendilerinden destek istedi.

Ziyaretleri kapsamında Tarsus 82 Evler Mahallesi Millet Bahçesi'nde vatandaşlarla buluşup hasbihal eden Dinç, yoğun teveccühten dolayı mahalleliye teşekkür etti ve gayretlerinin ve çabalarının, Mersin için olduğunu vurguladı.

Buluşmada kendisine yöneltilen sorulara da cevap veren Dinç, "Vatandaş diyor ki: 'Biz vekili seçiyoruz, ondan sonra kayboluyorlar.' O konuda şunu söyleyeyim size: 'Allah'ın izniyle bana ulaşacaksınız.' Bu sıkıntı yaşanmayacak, çünkü ben bu vekâleti alınca bir mesuliyet alıyorum. Bazı kardeşlerimizin gözünden kaçan şu var, sanki Sayın Cumhurbaşkanımız seçilirse mesele bitecek. Bitmiyor. Meclis'te çoğunluk olmak da çok önemlidir." dedi.

"HÜDA PAR bu memleket için çok bedel ödedi"

HÜDA PAR hakkında yapılan olumsuz eleştirilerin hakkaniyetli olmadığını vurgulayan Dinç, şunları kaydetti:

"Özellikle muhalefet sürekli diyor; 'HÜDA PAR Cumhur İttifakı'na zarar veriyor.' Eğer zarar veriyorsa eteklerinize zil takın oynayın, sevinmeniz lazım. Niye HÜDA PAR'ı sürekli gündem ediyorsunuz? Onlar çok iyi biliyorlar. Şu an ben mahalle mahalle geziyorum. Kürt kardeşlerimizle de görüşüyoruz, tanışıyoruz, dertleşiyoruz. Biz onlara diyoruz ki, 'Memleketimize sahip çıkmamız lazım. Aslında HÜDA PAR bu memleket için çok bedel ödedi. Yıllardır yüzümüzü ekşitmeden, binlerce acıları yutuyoruz ve diyoruz ki; 'Acaba bizim de imtihanımız bu mudur? Rabbimiz bizi bu şekilde imtihan ediyor? Diyoruz ki: 'Eyvallah.' Belki de çok ağır bir davayı yüklendiğiniz için bu zor imtihanlardan geçiyoruz ama olsun, Peygamber'imizden bize bir talimat var ve bu talimat da diyor ki, 'En hayırlı insan insanlara faydalı olandır."

HÜDA PAR olarak birlikte hareket edip çalışma yürüttüklerini aktaran Dinç, herkesin telefon rehberindeki kişilere ulaşarak destek talebinde bulunmasını istedi.

Dinç, "Kıymetli kardeşlerim sizden istirhamım, az günler kaldı, herkes telefon rehberine baksın, kim varsa arasın, dokunsun. Gezerken bazen bir insanın elini tutuyorsun kararını veriyor ve 'Bugüne kadar hiçbir vekil beni ziyaret etmedi, sen gelmişsen oyumu sana vereceğim.' diyor." ifadelerini kullandı.

"Kendi Abdülhamid'imize sahip çıkacağız"

Mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gitmesini isteyenlerin attığı sloganla geçmişte Osmanlı Padişahı Abdulhamid için de söylendiğine dikkat çeken Dinç, Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Dinç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Abdülhamid'i devirdikleri zaman diyorlardı ki; 'Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet.' İstanbul'da da, o ceza aldığı zaman aynı sloganı attınız ve bu sloganı kim attırıyor biliyor musunuz? İngilizler attırıyor ve çok iyi niyetliler de onlara destek veriyorlardı. Abdülhamid gitti ve biz ondan sonra toparlanamadık, darmadağın olduk. Biz de inşallah kendi Abdülhamid'imize sahip çıkacağız."

Tarsus ilçesi Barbaros Mahallesi'nde de halk buluşmasına da katılan, vatandaşla sohbet ederek yaptıkları siyasi çalışmaları anlatan Dinç, yaklaşık 70 yıldır vatandaşın sandıkta verdiği cevabı tekrar vereceğini belirtti ve 2023 seçimleri için destek istedi.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir