• DOLAR 32.211
  • EURO 35.02
  • ALTIN 2511.34
  • ...
Filistin'de katledilenlerin sayısı 10'a yükseldi  BEDELİNİ ÖDEYECEKLER!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER/ FARUK KUZU

Siyonist işgal rejiminin terörist askerleri tarafından Cenin Mülteci Kampı’na düzenlenen sabah baskınında Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre 22 yaşındaki Yusuf Yahya Muhaysin isimli genç işgal altındaki Kudüs'te aldığı yaraların tesiriyle hayatını kaybetti. Böylece işgal güçlerinin saldırılarında şehit edilenlerin sayısı 10'u bulurken bu yılın başından itibaren şehit edilenlerin sayısı da 30'a ulaştı. 

Sağlık Bakanlığı, Ram'daki çatışmalar sebebiyle Ramallah Sağlık Merkezi'ne bazıları ağır olmak üzere birçok yaralının getirildiğini açıkladı. 

İşgal rejiminin Cenin'deki katliamını protesto amacıyla Batı Şeria ve Kudüs'ün değişik bölgelerinde düzenlenen gösterilere müdahale sebebiyle çatışmalar meydana geldiği ve işgal güçlerinin attığı gaz bombaları yüzünden de birçok kişinin zarar gördüğü haberlerde bildirildi.

HAMAS: İŞGALCİLER CENİN’İN BEDELİNİ ÖDEYECEK

İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri, siyonist katillerin Cenin'de ve Cenin Mülteci Kampı'nda 26 Ocak Perşembe günü gerçekleştirdiği katliamın bedelini mutlaka ödeyeceğini ve direnişin cevabının geç kalmayacağını ifade etti. 

Aruri, basın açıklamasında Filistin halkının iradesinin, siyonist işgal rejiminin ihlallerinden daha güçlü çıkacağını, Cenin ve Batı Yaka halkının zincirleri kırıncaya kadar direneceğini, işgalcinin düşmanca tavırlarının ve Filistin halkını hedef alan saldırılarının bu halkın direnme konusundaki kararlılığını artırmaktan başka bir sonuç doğuramayacağını vurguladı. 

El-Aruri, direniş güçlerini işgalci siyonistlere gereken cevabı vermeye ve işgal altındaki toprakların her parçasında onlara karşı savaşı sürdürmeye çağırdı. 

Aruri, işgal güçlerine başkaldıran Filistin halkını da mümkün olan bütün yolları ve araçları kullanarak işgale karşı mücadelesini genişletmeye davet etti. 

İSLAMİ CİHAD: SİLAHLARIMIZ HALKIMIZI SAVUNMAK İÇİN HAZIR DURUMDA

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad En-Nehhale de "Biz, acı çeksek de irademiz kırılmayacak ve geri adım atmayacağız. Halkımızı ve onun mukaddes gayelerini savunmak için silahlarımız hazır durumda." diye konuştu.

Nehhale, siyonist işgal rejiminin Cenin'de gerçekleştirdiği katliam münasebetiyle yaptığı açıklamada, Filistin halkına yönelik saldırıların direnişi durduramayacağını, halkın kahraman mücahitlerinin sahada kalmaya devam edeceğini ve cephelerini koruyacaklarını vurguladı.

Nehhale, bugünün cihad günlerinden bir gün, çarpışmaya ve direnişe son vermeyen Filistin halkının günlerinden bir gün olduğunu, bugünde şehit olanların işgal saldırganlığı karşısında öne atıldıklarını, kanlarıyla ve canlarıyla halklarının geleceklerini kurtarmak için kendilerini feda ettiklerini dile getirdi.

FİLİSTİN CAMİLERİNDE ŞEHİTLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZLARI KILINDI

MESCİD-İ AKSA’DA ENGELLEMELERE RAĞMEN 70 BİN KİŞİ TOPLANDI

Siyonist işgal güçlerinin tüm engellemelerine, gerek Eski Kudüs'ün giriş kapılarında ve gerekse Mescidi Aksa'nın ana giriş kapılarında kalabalık polis grupları tarafından oluşturulan barikatlara ve yapılan aramalarla trafiğin sürekli aksatılmasına rağmen 27 Ocak Cuma namazında yine on binlerce kişi toplandı. İslami Vakıflar Dairesi tarafından yapılan açıklamada toplananların sayısının 70 bin civarında tahmin edildiği belirtildi.

Mescidi Aksa'da Cuma namazını kılmak için gerek Kudüs ahalisinden ve gerekse 1948'de işgal edilmiş bölgedeki Filistinlilerden pek çok kişinin yollara döküldüğü belirtildi. İşgal güçlerinin çıkardığı zorluklar bunların birçoğunun Mescidi Aksa'ya ulaşmasını veya girmelerini engelledi.

Namazdan sonra Kıble Camisi ile Kubbetu's-Sahra arasındaki alanda işgal rejiminin dün Cenin'de gerçekleştirdiği vahşi katliamı ve işgalcilerin cinayetlerini kınamak amacıyla gösteri düzenlendi. 

Cuma günü sabah namazında da başta Mescidi Aksa ve El-Halil'deki Hz. İbrahim Camisi olmak üzere Filistin'in bazı öne çıkan camilerinde ‘Şehitler Şafağı’ Buluşması gerçekleştirildi. Bu vesileyle sabah namazlarında da Şehitler Şafağı Buluşması'nın gerçekleştirildiği camilerde kalabalık cemaatler oluştu.

Aynı zamanda Filistin'in muhtelif camilerinde dün Cenin'deki katliamda şehit edilenler ve genelde tüm Filistin şehitleri için gıyabi cenaze namazları kılındı. 

ABDULLAHİAN: ULUSLARARASI TOPLUM VE İSLAM ÜLKELERİ İSRAİL'E KARŞI HAREKETE GEÇMELİ

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdullahiyan , "İsrail güçlerinin Cenin kampına yaptıkları saldırının uluslararası toplumdan acil eylem gerektirdiğini " vurgulayarak, " uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

26 Ocak günü erken saatlerde İşgal ordusu Cenin kentine ve kampına baskın düzenleyerek kamptaki evlerin çatılarına tırmandı ve çatışmalarda askerler gençlere kurşun ve gaz bombası atarak 10 Filistinliyi şehid etti.

Cenin kampındaki İşgalcilerin askeri operasyonu, 2002'deki ikinci "El-Aksa İntifadası"ndan bu yana en büyük operasyon ve İşgal medyası "İsrail ordusunun Gazze Şeridi sınırlarında alarm durumunu yükselttiğini" bildirdi.

İŞGALCİLER ÜRDÜN KONSOLOSUNU MESCİD-İ AKSA'YA ALMADI

Siyonist işgal güçleri Mescid-i Aksa'ya Cuma Namazı için girmeye çalışan Ürdün'ün Tel Aviv Büyükelçisi Gassan el-Mecali'nin girişine yine engel olarak Kudüs konusunda yeni bir aşamaya geçişin sinyalini veriyor.

Ürdün'ün Tel Aviv Büyükelçisi Gassan el-Mecali'nin Cuma Namazı için girmek istediği Mescid-i Aksa'ya girişi yeniden engellendi.

Geçtiğimiz haftalarda da Ürdünlü Büyükelçinin Mescid-i Aksa'ya girişi engellenmiş buna karşılık Ürdün yönetimi Amman'daki Siyonist rejimin Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığına çağırmıştı.

SİYONİST İŞGAL REJİMİNİN CENİN SALDIRISI BMGK'DA GÖRÜŞÜLECEK

BAE, Fransa ve Çin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) siyonist işgal rejiminin Cenin saldırısı için olağanüstü toplantıya çağırdı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) BM Daimi Misyonu'nun Twitter hesabından yapılan açıklamada, BAE, Çin ve Fransa'nın Cenin'deki gelişmeleri görüşmek üzere Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) cuma günü olağanüstü toplantıya çağırdığı ifade edildi.

Açıklamada, BAE'nin, BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland'ın konuyla ilgili değerlendirmesini dinlemek istediği kaydedildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir