• DOLAR 32.266
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2452.84
  • ...
Erdoğan: Hayalleri duran Türkiye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAYSERİ - Kayseri'de üçüncüsü gerçekleştirilen "Milli İradeye Saygı" mitinginde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, duran adam eylemine tepki göstererek "Bunların hayali duran Türkiye" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan konuşmasını şu sözlerle sürdürdü;

 

"Eylemcilerin amacını Kayseri bilir"

"İstanbul'da Ankara'da eylem yapanların maksadını en iyi Kayseri bilir. Yakıp yıkanların asıl maksadını en iyi Kayseri bilir. Bize ne diyorlar, 'Başbakan gençleri dinlemiyor' diyorlar. Çağırdım, kendilerini Bakanlar Kurulu toplantısından daha fazla dinledim. Peki o dinlediklerim genç de buradakiler genç değil mi? O yakanlarla beraber olanlar siz bu gençliğin sesini nereye koyacaksınız? Onlara bak bunlara sırt dön. Yok öyle 25 kuruşa simit. Bunun yeri sandık. Öyleyse sandığa saygı duy.

"Oyuna gelen gençler var"

Biz bir kısım gençlerimize, bunların içinde şiddete başvuranlar var, ama bunların yanında maalesef bu oyuna gelenler var, onları tenzih ediyorum. Fakat buradan sorumluluk gereğimiz olarak hukuk içinde şu mitingleri yapmaktan rahatsız olanlar var. 'Ne olur Başbakan miting yapmayın, bunu anlatmayın' diyorlar. Tamam, bu mitingleri yapmayacağız da her gün bu yakıp yıkmalarınızı, kamu araçlarına, binalarına saldırmanızı mı dinleyeceğiz.

 

Size milletin sesiniz duyurmak için bu miting meydanları en meşru yerlerdir bunu göstermek istiyoruz. Kırıp dökmeyin, yakıp yıkmayın yazıktır, bunlar milletin malıdır. Şu ana kadar 200 trilyonu aşkın zarar var. Bu milletin kasasından çıkıyor.

 

Solcular ve CHP ortalığı karıştırdı

Ey solcular, ey CHP sana sesleniyorum: Ortalığı karıştırdın, yapmadığın iş kalmadı, mikser gibi karıştırdın, takıldın o aşırı uçların peşine ve ondan sonra bu ülkenin yönetimine her türlü hakareti yaptın. Aynı şeyi diğer muhalefet de görüyoruz.

 

"İçişleri Bakanına Taksim'i 24 saatte temizle dedim"

AKM'yi işgal ettiler. Ne yapacaktık? Polisimize ne diyecektik? Bırakın işgal devam etsin mi diyecektik. Teröristlerin resimleri, paçavraları orada asılı duracak, Başbakan'a hakaretler orada asılı duracak, biz de 'Bırakın polisimiz dokunmasın' diyeceğiz. İçişleri Bakanıma '24 saat içinde AKM'yi, taksim meydanını, Anıtı temizleyeceksiniz' dedim.

 

"Gezi Parkı işgalci bir grubun değildir"

17 gün sabrettik. Gezi Parkı oradaki bir işgalci grubun değildir, Park tüm halkımındır. Parkları işgal edemezsiniz. Bu anayasaya aykırıdır. Taksim meydanı miting meydanı da değildir.

 

İstanbul'da 1 milyonu aşkın bir araya geldi, Kayseri'de yüz binler bir araya geldi. Bunlar 'Biz okumuş insanlarız. Biz sanatçıyız. Biz yazarız, sermayedarız, imtiyazlıyız, biz her şeyi biliriz' diyorlar. Bizim oyumuzla Kayseri'deki Ahmet'in, Mehmet'in, çobanın oyu bir olmaz diyorlar. Kendilerine halk diyenler şu birlikteliğe bidon kafalı diyorlar, koyun diyorlar, on yıllar boyunca bunu yaptılar. Eğer öyleyse sen de makarna, pirinç dağıt.

 

"O Zahide Nineler Nene Hatun'ların varisidir"

Bak Taksim'de servisleri siz yaptınız o sermaye çevresiyle, o kaymak tabakayla. Hadi diğer zaman da da yapmaya devam edin. Bu iş bununla oluyorsa yağın. Boğaz'a karşı viski için Çankaya'da sefa sürdüler on yıllarca boyunca. TV'de gördünüz, Zahide Nine analarını ağlattı. Zahide Nine, İstanbul'da Vandalların önüne geçip 'yeter artık' dedi. O Zahide ninenin eli öpülür. O Zahide Nineler Nene Hatun'ların varisidir.

 

"Sizden muhtar bile olamaz dediler"

Siz okuyamazsınız, baş örtüsü ile okullara gelemezsiniz, siz üretemezsiniz, bizim ürettiklerimizi bizim istediğimiz fiyata tüketeceksiniz, siz sanatkar olmayacaksınız, siz bilimden anlamazsınız, sizden cumhurbaşkanı olmaz dediler. Oldu mu? Sizden muhtar bile olamaz dediler. Oldu mu? Sizin tuzaklarınızın üzerinde bir tuzak var. Onu göremiyorsunuz.

 

"Azınlığın çoğunluğa tahakkümüne de izin vermeyiz"

Polisin biber gazına hayır ama araçların egzozuna evet. İstanbul çevreci otobüslerle benim dönemimde tanıştı. Çöp dağlarından CHP'nin çöp dağlarından İstanbul'u bu kardeşiniz kurtardı. Biz çoğunluğun azınlığa tahakkümünden yana değiliz ama azınlığın çoğunluğa tahakkümüne de izin vermeyiz. Millet size yetki verdiyse hükümet olarak kullanacaksınız. Kullanmazsanız millet size 'yetki verdim kullanmadın, hadi güle güle' der. Söz de yetki de karar da milletindir. Hiçbir tuzak bunu bozamayacak. Hiçbir oyun, senaryo bunu bozamaz. Uluslararası medyanın, çetelerin piyonları ne yaparsa yapsın Türkiye bu tuzağa düşmeyecek.

 

"Yeri Gelince CHP'ye Reyhanlı'nın hesabını soracağız"

Reyhanlı saldırısı oyununu siz bozdunuz. Reyhanlı'da 53 vatandaşım öldü. Bu ülkede STK'lar bu 53 vatandaşın ölümünden dolayı ne kadar üzüldüler acaba? Hiç sesleri çıktı mı? Çünkü tezgah başkaydı. Ama ana muhalefet de bunun hesabını verecek. Yeri gelince onun da hesabını soracağız. Bu oyun da bozuldu bozuluyor.

 

"Aleviler üzerinden oyun oynanıyor"

Alevi kardeşlerimize buradan samimiyetle sesleniyorum. Alevi kardeşlerimiz üzerinde oyun oynanmak isteniyor. Dersim olayları ile ilgili özür beyanında bulurken, CHP'nin Genel Başkanı karşımızda durdu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir