• DOLAR 32.242
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2454.874
  • ...
Vali Cengiz'den Midyat'a ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Vali Dr. Ahmet Cengiz, hükümet konağı önünde Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Milli Eğitim Müdür Vekili Şirin Avcı, Emniyet Müdürü Serdar Yurdagül ve kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri tarafından karşılandı.

 

Tüm kurum müdürleri ile tek tek tokalaştıktan sonra Kaymakam Bingöl’ün makamına geçen Vali Cengiz, ilçe hakkında bilgi aldı. Daha sonra Vali Cengiz, kurum müdürlerinin de hazır bulunduğu kaymakamlık toplantı salonunda kısa bir açıklamada bulundu.

 

“Resmi daireler bir fobi değil, bir hobi olacak”

Kamu kurum kuruluşlarının ve resmi dairelerin vatandaşların korkarak girdiği yerler olmaktan çıkaracaklarını söyleyen Vali Dr. Ahmet Cengiz, “Tabii ki kamu hizmetinde memnuniyet bizim için çok önemli. Bu anlamda kamu hizmetindeki memnuniyeti, hemşerilerimizin ve vatandaşlarımızın memnuniyetlerini sık sık onlara sorarak, anket yaparak öğreneceğiz. Kamu hizmetindeki memnuniyet oranını arttırmanın yollarını arayacağız. Kamu kurum kuruluşlarımız ve resmi dairelerimiz vatandaşlarımızın korkarak girdiği yerler değil, severek koşa koşa gülerek girdiği yerler olacak. Resmi daireler vatandaşlarımız için bir fobi olmayacak, bir birer hobi olacak. Biz tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın vatandaşlarımızın isteyerek severek geldikleri mekânlar olmalarını özellikle rica ediyoruz” dedi.

 

“Personelinize gülümsemeyi öğretin”

Daire amirlerinin çalışan personeline gülümsemeyi öğretmelerini, lütfen demeyi ve teşekkür ederim demeyi öğretmeleri gerektiğini vurgulayan Vali Cengiz, “Tüm daire amirlerimizin sık sık daire çalışanları ile toplantı yapmalarını rica ediyorum. Onlara yeni gelişmeleri kurumsal gelişmeleri, kamu hizmetiyle ilgili çağdaş gelişmeleri aktarmalarını rica ediyorum. Gerekirse dışarıdan kişisel gelişim uzmanı getirsinler ve onlardan kurs alsınlar. Arkadaşlarımıza gülümsemeyi öğretsinler, lütfen demeyi öğretsinler, teşekkür ederim demeyi öğretsinler. Tüm kamu ve kuruluşlarımızda çalışan memurlarımıza lütfen demeyi, gülümsemeyi, teşekkür ederim demeyi mutlaka ve mutlaka öğreteceğiz. Bu bizim dilimizden düşmeyecek. Tüm memurlarımız için bu geçerli. Hiçbir ayrım gözetmeksizin inşallah vatandaşımızın dertlerine derman olacağız, gönlünü kazanacağız. Kırılan gönüller var ise onları tamir etmek bizim görevimiz. Bu makamlar bizim özel makamlarımız, özel mülkümüz değil, bize milletimizin bir emaneti. Biz bu makamlarda milletimize hizmet etmek için varız.” diye konuştu.

 

Vatandaşa sadece daire kapılarını değil, gönül kapılarını da açın”

Konuşmasında, daire amirlerine de seslenen Vali Cengiz, vatandaşlara sadece dairelerin kapılarını değil, gönül kapılarını açmaları tavsiyesinde bulunarak,  “Midyatlı daire amirlerimizden, tüm kamu çalışanlarımızdan devletimizin güler yüzünü, sıcak ilgi ve alakasını 7’den 70’e hiçbir ayırım gözetmeksizin herkese ulaştırmalarını arzu ediyoruz. Vatandaşlarımıza sadece dairelerinin kapılarını değil, gönüllerinin de kapılarını açmalarını istiyoruz. Bizim devlet olarak, kollarımız o kadar uzun ve o kadar geniştir ki tüm Mardinli hemşerilerimizi kucaklayabilecek kadar büyük kollarımız var. Herkesi inşallah kucaklayacağız. Herkesin derdine devletimizin imkânları ölçüsünde derman olmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

"Vatandaşımıza afra tafra yapmayacağız”

Vatandaşa hizmet sunarken onlara tepeden bakmanın yanlış olduğunun altını çizen Cengiz, “Biz milletimize, vatandaşımıza afra tafra yapmayacağız. Biz vatandaşımıza tepeden bakmayacağız. Biz milletimizi küçük görmeyeceğiz. Millete efendilik yoktur, millete hizmet etmek vardır. Millete hizmet eden onun efendisi olur. Bizim bir ilkemiz var, ‘Makamların en büyüğü en yücesi insanlık makamıdır’. Karşımızdaki bir insana bizim değer vermemiz için onun insan olması yeterlidir. En yüce yaratık insandır. Dolayısıyla bu ilkeler çerçevesinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza görev yapmasını özellikle rica ediyorum. Çalışan arkadaşlarımızın, görevini dört dörtlük yapan arkadaşlarımızın başımızın üstünde yeri vardır” şeklinde konuştu.

 

Konuşmanın ardından Midyat Adliyesi’ne ziyaret gerçekleştiren Vali Cengiz, burada Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sezgin Güverçin tarafından adliye girişinde karşılandı. Kısa ziyaretin ardından tarihi Gümüşçüler Çarşısı’nı gezen Cengiz, esnaflarla sohbet etti. Midyat Kaymakamlığı’nın ilçe genelinde ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlediği matematik konulu resim yarışmasında dereceye giren resimlerin yer aldığı sergiyi gezen Vali Cengiz, daha sonra Işıklar Mahallesi’nde Suriyeli sığınmalar için hazırlanan çadır kent alanında incelemelerde bulunarak kentin tarihi ve turistik mekânlarını gezdi.

 

Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz temaslarının ardından Midyat’tan ayrıldı. (Mehmet Sait Başaran – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir