• DOLAR 32.19
  • EURO 34.994
  • ALTIN 2502.744
  • ...
En ucuz araba olacak! Citroen Ami fiyatı ne kadar?Citroen Ami özellikleri neler?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aralık 2021'de Türkiye pazarına giren Citroen Ami, ilk etapta sadece araç kiralama ve araç paylaşımı yapan kurumsal firmalara satıldı. Mart 2022 tarihinde ise bireysel satışı başladı. Talebe göre, tedarik hızı da belli olacak. Türkiye'de Citroen Ami modelinin kullanım için B1 ehliyet şartı istenecek. Peki Citroen Ami'nin özellikleri neler? Citroen Ami Türkiye'de ne kadara satılacak?

CİTROEN AMİ'NİN ÖZELLİKLERİ NELER? 

Elektrikli bir mini model olan Citroen Ami, tam dolu batarya ile 70-75 kilometre mesafe kat edebiliyor. 'Kabinli elektrikli scooter' olarak sunulan Citroen Ami güçlü rakiplerine göre biraz yavaş kalıyor. 45 km/s maksimum sürate ulaşabilen Citroen Ami'nin bataryası standart elektrik prizinden 3 saatte şarj oluyor.

Motoru 8 beygir güç üretiyor. Düşük motor gücü ve hızlanmaya sahip, 45 km maksimum hızlanması var

CİTROEN AMİ'NİN FİYATI NE KADAR?

Citroen'in  Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, "Türkiye'de kur artışının yanı sıra yüksek vergiler nedeniyle Ami'ye erişim Avrupa'daki kadar kolay değil. Biz Ami'yi getirdiğimizde gönül isterdi ki fiyatı 100 bin TL'nin daha aşağısında olsun. Fakat, kurla beraber bu çok mümkün olmadı. Muadillerine göre daha erişilebilir olması için çalışıyoruz" demişti. 

Citroen Ami, Türkiye'de 210 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir