• DOLAR 32.449
  • EURO 34.759
  • ALTIN 2438.03
  • ...
Vanlılar Kutlu Doğum için ne dediler?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Peygamber Sevdalıları Platformunun Kale Miting alanında düzenlediği "Özgürlük ve Kurtuluş Önderi Hz. Muhammed (sav)" adlı Kutlu Doğum etkinliğinde Peygamber sevdalısı halk etkinlik hakkındaki duygularını dile getirdi.
 
İşte Peygamber sevdalısı Van halkının Kutlu Doğum ile ilgili düşünceleri:
Etkinliğe katılan Müslümanlar, Kutlu Doğum etkinliğine katılanların ne kadar İslam`a susadığının göstergesi olduğunu belirterek, görkemli etkinliğin tam bir bayram havasında geçtiğini dile getirdiler.
Etkinliği çok beğendiklerini ifade eden vatandaşlar, çevre il ve ilçelerden geldiklerini ifade ederek Peygamber sevdalılarına bu güzel etkinliklerinden dolayı teşekkür ettiler.
 
8 yıldır Van`da düzenlenen etkinliklerin tümüne katıldıklarını ifade eden Husret Teknas, "Çok güzel bir programdı Allah sebep olan herkesten razı olsun" dedi.
 
Programın çok güzel olduğunu söyleyen Remziye Demir, "Allah hayırlı etsin ağızlarına yüreklerine sağlık çok güzel geçti. Rabbim kabul etsin" şeklinde konuştu.
 
"80`lik Muhammedi Aşık"
80 yaşındaki Ayşe Mendil, hayatında bu kadar güzel duygular yaşamadıklarını belirterek, "Rabbim emeği geçenlerden razı olsun çok güzeldi Allah tüm Müslümanlarını hayrını kabul etsin" dedi.
Dilaver Gezgin ise etkinliği Van`ın Gürpınar ilçesinden katıldığını belirterek bu tür programların önemine vurgu yaptı.
 
"Bu İnsanlar Buraya Gelmekle Muhammedi Aşklarını İspatladılar"
Mustafa Tay da Diyarbakır`daki tarihi Kutlu Doğum etkinliğine katıldıklarını hatırlatarak, "Allah`a hamd olsun bu alan hepsi Muhammedilerindir. Bu insanlar hepsi Muhammedi sevdaya sahip olan insanlardır. Allah resulüne olan aşklarını bir daha ispatlıyor dilleriyle buraya gelmekle Allah hepsinden razı olsun." şeklinde konuştu.
Nurgül Güler de manzara karşısında çok duygulandıklarını belirterek, anlatılacak gibi değil çok duygulandık" dedi.
 
Programların daha iyi olması temennisinde bulunan Muhlis Ülgen, "Rabbim Müslümanlara vahdet ve birlik nasip etsin. Rabbim daha sen etsin sayılarımızı çoğaltsın" diye konuştu.
İdris Yiğit de her sene bu programa katıldığını belirterek, güzelliği, kardeşliği, barışı bizler her zaman istiyoruz burada da bu var başka bir şey yok" ifadelerini kullandı.
Bunun islamın bir güzelliği olduğunu aktaran, Yayın Sönmez de "Allah Hayırlarını kabul etsin. Çok şükür çok güzel geçti. Hayırlı olsun inşallah Allah hayırlarını kabul etsin." şeklinde konuştu.
 
"İşte Meydanlar İşte Muhammed (Sav)`in Aşkı Başka Söze Gerek Yok"
Musa Miroğlu da şunları söyledi. "Program çok güzeldi. Çok mükemmeldi. Böyle bir şey olamaz. İşte meydanlar işte Muhammed (sav)`in aşkı. Başka söze gerek yok" dedi.
 
İnsanların Hz Peygamber (as)` ı çok sevdiğini söyledi.
Taner Dalgın da salavatların sayısını duyunca çok şaşırdıklarını belirterek, "Özellikle salavat ve hatimlerin bu kadar çok olması bizim hoşumuza gitti. Allah tüm peygamber sevdalılarından razı olsun buralara kadar geldikleri için" ifadelerini kullandı.
 
Umut Durgun da programı çok beğendiklerini ifade etti.
İlyas Tunç ise her sene peygamber sevdasının artarak devam ettiğini hatırlatarak, "Çok güzel geçti Allah Razı olsun geçen senelere oranla daha iyiydi. Allah tüm katılımcılardan razı olsun" dedi.
Umur Durgun`da esnaf olduğunu belirterek bu güzelliklere sebep olanlardan Allah razı olsun" şeklinde konuştu.
(Murat Dalgın-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir