• DOLAR 32.262
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2400.972
  • ...
1063 tırdan yalnızca 49'u Gazze'ye ulaştı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf yaptığı yazılı açıklamada, “Bu hafta Gazze Şeridi'ne giren insani yardım tırının sayısı 1063’e ulaştı. 205 tır Refah Sınır Kapısı’ndan, 858 kamyon da (İsrail kontrolündeki) Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı’ndan girdi.” ifadelerini kullandı.

Maruf, toplam tır sayısından yalnızca 49’unun Gazze Şeridi'nin kuzeyine ulaştığını belirtti.

Gazze Şeridi'ne giren insani yardım kamyonu sayısının, özellikle kuzeydeki Filistinlilerin ihtiyaçlarından çok daha az olduğuna dikkati çeken Maruf, “Bu sayılar, ABD ve İsrail'in yardım tırlarının sayısının artırılacağından söz eden ve günde 300 yardım tırının getirildiği yönündeki iddialarıyla çelişiyor.” ifadelerine yer verdi.

Maruf, işgalci rejimi Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yardım girişine kısıtlamalar uygulamakla suçlayarak şunları kaydetti:

“Bu uygulamalar hesap verilmesi gereken suçlardır ve Uluslararası Adalet Divanı'nın aldığı tedbirlerle çelişmektedir. Gıda krizinin etkilerinden kurtulmak için günde en az 1000 insani yardım tırının girişine izin verilmesi gerekiyor. Gazze Şeridi’ne açılan tüm sınır kapıları da açılmalı."

Bu haberler de ilginizi çekebilir